Dimensiunile dezastrului COVID-19. Sunt 24.000 de mutații. Care sunt caracteristicile tulpinei N440K

Dimensiunile dezastrului COVID-19. Sunt 24.000 de mutații. Care sunt caracteristicile tulpinei N440K

Experţii din India au declarat că mutațiile au fost detectate în aproximativ 7.000 de variante ale noului coronavirus aflat în circulație în ţară.

Laboratoarele din India au detectat peste 24.000 de mutatii  în tulpinile de SRAS-CoV-2 în ultimul un an, au declarat oficialii într-o conferință de presă. „Am detectat aproximativ 24.300 de mutații în 7.000 de variante ale virusului aflat în circulație în prezent”, a informat un oficial care este membru cheie al Task Force Național pentru Covid-19.

Informațiile au fost, de asemenea, comparate cu alte date la care se lucrează în laboratoarele care fac parte din consorţiu dedicat studiilor SARS-CoV-2 din India (INSACOG) înființate de Ministerul Sănătății în decembrie anul trecut, pe fondul apariției unei variante noi a Virusul SARS-CoV-2 din Marea Britanie, Africa de Sud și alte părți ale lumii.

INSACOG este un consorțiu de 10 laboratoare format din DBT-NIBMG Kalyani, DBT-ILS Bhubaneswar, ICMR-NIV Pune, DBT-NCCS Pune, CSIR-CCMB Hyderabad, DBT-CDFD Hyderabad, DBT-InSTEM / NCBS Bengaluru, NIMHANS Bengaluru, CSIR IGIB Delhi și NCDC Delhi, cu scopul general de a monitoriza variațiile genomice ale SARS-CoV-2 în mod regulat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sujeet Kumar Singh, director, NCDC a confirmat că 24.000 de mutații ale virusului au fost înregistrate în India

„Am găsit aceste mutații în peste 6.000 de variante și le-am prezentat unui consorțiu internațional care colectează datele pentru a prezice și analiza tendințele răspândirii virusului în locații geografice”, a spus el.

Oficialii sunt îngrijorţi deoarece creșterea infecțiilor zilnice ale Covid-19 se datorează unei tulpini nedetectate de coronavirus nou, care ar putea fi atribuită vârfului la care țara asistă în ultima săptămână. În timp ce Kerala și Maharashtra continuă să raporteze o creștere a cazurilor, se urmărește şi o nouă tendință de creștere a infecțiilor în Punjab, Chhattisgarh și Madhya Pradesh.

Cu toate acestea, Singh a adăugat că până acum nu există dovezi care să sugereze că mutațiile au condus la răspândirea viruslui în țară: Până în prezent, nu a fost stabilită nicio corelație între variante și creșterea numărului de cazuri raportate în câteva state. Este încă în curs de investigare, a spus el.

N440K, o nouă variantă Covid-19  se răspândeşte în statele sudice

Mutațiile sunt un proces natural de evoluție într-un agent patogen. Este relevantă numai dacă induce o schimbare a tendinței bolii, a explicat Singh.

Recent, Consiliul pentru Cercetări Științifice și Industriale - Centrul pentru Biologie Celulară și Moleculară, a lansat un studiu care preciza că N440K, o nouă variantă Covid-19 se răspândește mult mai mult în statele sudice.

Oamenii de știință și-au prezentat concluziile analizei a peste 5.000 de variante de coronavirus și modul în care au evoluat pe parcursul pandemiei. Lucrarea a urmărit parcursul mutației vârf al SARS-CoV-2, şi spune că din cauza procesului natural al mutațiilor, variantele vor continua să apară”, scrie health.iatimes.