Moldovan îi ”liniștește” pe români. „În Elveția, toate magazinele se închideau la ora 19. Nu se mai comenta nimic”

Moldovan îi ”liniștește” pe români. „În Elveția, toate magazinele se închideau la ora 19. Nu se mai comenta nimic”

Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, îi sfătuiește pe români să își limiteze deplasările la magazin și să încerce să facă cumpărături odată pe săptămână.

Românii ar trebui să își limiteze deplasările la magazin și să se ”aprovizioneze” doar odată pe săptămână, spune Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății. În acest sens, ea oferă exemplul unor alte state din Europa, în care magazinele erau închise imediat după ora 19, chiar și înainte de pandemie.

„Cred că trebuie să ne autoeducăm noi. Să mergem o dată și bine la magazin pentru mai multe lucruri. Pentru că mă gândesc la mama mea, de exemplu. Merge sau mergea, în fiecare zi, se ducea să-și ia o bucățică de ceva de la magazin. Mai mult pentru partea de socializare. Tocmai acest lucru nu ni-l dorim acum.

Pentru că aici este riscul. Se pot face cumpărături online. Se poate cumpăra o dată pe săptămână, tot ce ai nevoie pentru o săptămână pentru că nu-ți trebuie atât de mult de fapt. Dacă stai să te gândești nu-ți trebuie foarte multe lucruri pentru ca să îți ajungă să te hrănești cum trebuie. Se poate merge la ore de dimineață”, a spus Andreea Moldovan, luni seară, într-o intervenție la un post de televiziune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Andreea Moldovan  îi sfătuiește pe români să își limiteze deplasările la magazin

„De ce nu ne gândim că în Elveția, sau în alte țări, toate magazinele în epoca pre-pandemie se închideau la ora 19. Nu se mai comenta nimic. Și nici sâmbăta după ora 14 nu erau. Drept pentru care ne-am obișnuit fiecare ca dimineață, înainte de serviciu, să ne luăm atunci ce ne trebuia, să lăsăm acasă, după care să mergem la locul de muncă. Sunt niște comportamente care pot fi schimbate, pentru că, repet, situația de acum este o situație absolut particulară”, a continuat Andreea Moldovan.