Cand vor apărea noile vaccinuri care să facă față mutațiilor suferite de coronavirus. Lucru esențial în pandemie

Cand vor apărea noile vaccinuri care să facă față mutațiilor suferite de coronavirus. Lucru esențial în pandemie

Se lucrează în multe laboratoare pentru îmbunătățirea vaccinurilor actuale, care să preîntâmpine efectele create de transformările coronaviruslui.

Cercetătorii din mai multe țări lucrează în această perioadă pentru crea vaccinuri care să facă față noilor mutații suferite de coronavirus. Conform unui sondaj realizat printre 77 de epidemiologi, virusologi şi specialişti în boli infecţioase, ce provin din 28 de ţări, în cel mult un an vom avea o noi vaccinuri. Care să ajute organismul uman să lupte cu mutațiile virusului care a dat lumea peste cap.

Despre acest studiu a vorbit medicul Virgil Musta. Cel care a precizat că trebuie urgentată campania de vaccinare. Pentru a nu transforma virusului să se transforme și mai agresiv decât este în prezent.

Noi vaccinuri, care să facă față tulpinilor coronaviruslui

„Studiul este mai mult teoretic, în care se spune că dacă nu vaccinăm rapid și într-un procent foarte mare, există riscul să apară mutații care să nu mai fie sensibile la virus și care astfel să necesite noi vaccinuri. De fapt, se adaugă un element suplimentar la vaccinul deja existent”, a spus Virgil Musta la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul a avertizat că pandemia trebuie ținută în frâu, pentru a nu permite virusului să se transforme. „De aceea este important să ținem sub control pandemia, pentru că în momentul când circulă foarte puțin virus, nici aceste mutații nu se produc. Ele au loc în momentul multiplicării, lucru care se întâmplă în organismul uman”.

Rafila prevede o creștere a cazurilor pentru aproximativ o lună și jumătate

În ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de infectare, Alexandru Rafila crede că explozia va mai dura o lună și jumătate. „Această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale va mai dura circa 45 de zile, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă.

Dacă guvernul actual îşi schimbă abordarea şi reuşeşte să-şi transforme populaţia în partener, inclusiv celelalte forţe politice, că până la urmă nu cred că cineva are dorinţa ca lucrurile să meargă prost, cel puţin mă gândesc la mine, au am dorinţa ca lucrurile să meargă bine, indiferent că eşti în zona politică sau în afara ei”, a spus Rafila la Prima TV.