Vor fi sau nu amendați Raluca Turcan și Vlad Voiculescu? Răspunsul evaziv al ministrului Bode

Vor fi sau nu amendați Raluca Turcan și Vlad Voiculescu? Răspunsul evaziv al ministrului Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a evitat o declarație fermă cu privire la o eventuală sancționare a colegilor săi de guvern, Vlad Voiculescu șI Raluca Turcan, surprinși fără mască de protecție.

Toată lumea trebuie să răspundă în fața legii. Este replica pe care a dat-o ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, întrebat dacă miniștrii Raluca Turcan și Vlad Voiculescu vor primi amendă. Cei doi au apărut fără mască, în mai multe imagini care circulă în spațiul public.

Lucian Bode a evitat un răspuns direct, întrebat de jurnaliști dacă cei doi colegi de guvern vor primi amenzi. Ministrul a spus doar că toată lumea trebuie să respecte legea și că există un termen de șase luni în care amenzile pot fi trimise acasă.

„Nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru este de a determina cetățenii să respectă măsurile de protecție sanitară. (…) Toți răspundem în fața legii, și Voiculescu și Turcan”, a declarat Lucian Bode.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vlad Voiculescu surprins fără mască la Parlament

Vlad Voiculescu surprins fără mască în Parlament. Ministrul Sănătății încalcă propriile recomandări

Sursa foto: Știrile Pro TV

Luni, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins într-o ipostază neplăcută pentru el, pe holurile Parlamentului. Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască de protecție sanitară. Aproximativ 20 de minute ar fi stat fără să poarte masca de protecție sanitară În acest timp a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi.

Ulterior, într-un mesaj postat pe Facebook, el a explicat de ce nu a purtat masca de protecție.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă.

Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a fost mesajul postat de Vlad Voiculescu.

Raluca Turcan a încălcat reglementările guvernului

După încă o zi, în spațiul public au apărut și imagini cu Raluca Turcan fără mască de protecție.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți membri ai PNL Sibiu au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu. Din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale celor care au participat la acțiune, Raluca Turcan apărea fără mască de protecție, încălcând și regulile de distanțare. Acțiunea a avut loc la o zi după ce Guvernul a impus noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări.

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Citește și: 

Update. Vlad Voiculescu a oferit prima reacție după ce a încălcat propriile reguli