Copil de patru ani mușcat de un câine agresiv. Stăpânul animalului s-a ales cu dosar penal

Copil de patru ani mușcat de un câine agresiv. Stăpânul animalului s-a ales cu dosar penal

Un copil de patru ani a fost mușcat de un câine agresiv în vreme ce se juca într-un parc din Cluj Napoca, împreună cu mama sa.

Copil de patru ani mușcat de un câine agresiv.

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce câinele său a mușcat un copil. Această agresiune s-a petrecut într-un parc din municipiul Cluj Napoca. Un copil de patru ani care era însoțit de mama sa, a fost muşcat, marţi, de un câine, în timp ce se juca în spațiul public. Drept urmare, autoritățile au dispus ca pe numele proprietarului câinelui să fie întocmit un dosar penal.

„La data de 23 martie a. c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în Parcul Central Simion Bărnuţiu din Cluj-Napoca, un minor a fost muşcat de un câine. La faţa locului, s-a stabilit că un minor în vârstă de 4 ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se afla în parc împreună cu mama sa, a fost muşcat de un câine. Acesta nu ar fi fost asigurat cu lesă şi botniţă, conform prevederilor legale pentru acea categorie de patruped”, se arată într-o comunicare de presă a IPJ Cluj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copil de patru ani mușcat de un câine agresiv

În urma acestui incident, copilul de patru ani a fost transportat la un spital. El a primit îngrijiri medicale de urgență, însă nu a avut nevoie de internare.

„În urma evenimentului, minorul a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale, acesta neavând nevoie de internare”, se mai arată în informarea IPJ Cluj.

Pe cale de consecință, conform legii, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru că nu au fost luate măsuri de prevenire a atacului câinelui. Proprietarul animalului, un tânăr în vârstă de 25 de ani din Deva va fi cercetat penal.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul câinelui, un tânăr de 25 de ani, din Deva. (...) Raportat la cele constatate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de OUG 55/2002”, se mai precizează în comunicatul de presă al IPJ Cluj.