Trei jucătoare române de tenis se află pe tabloul principal de simplu la Turneul WTA Miami

Trei jucătoare române de tenis se află pe tabloul principal de simplu la Turneul WTA Miami

Trei jucătoare de tenis din România se vor afla pe panoul principal, de simplu, la Turneul WTA de la Miami. Competiția va debuta marți și are premii totale de peste 3 milioane de dolari.

Număr impresionant de jucătoare românce la tuneul WTA de la Miami. Trei jucătoare române de tenis, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu, se vor afla pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Miami. Competiția  va debuta marţi şi va avea premii totale de 3.260.190 dolari.

Simona Halep este a treia favorită a turneului de la Miami

Simona Halep, a treia favorită a turneului, va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre Caroline Garcia (Franţa) şi o jucătoare venită din calificări.

Sorana Cîrstea (30 ani, 66 WTA) va avea ca adversară o americancă de doar 16 ani, Katrina Scott (443 WTA).

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Irina Begu (30 ani, 74 WTA) o va întâlni pe rusoaica Ana Kalinskaia (22 ani, 115 WTA).

În calificări se mai găsesc două jucătoare de tenis din România. Mihaela Buzărnescu (32 ani, 137 WTA) o va înfrunta pe tânăra jucătoare canadiană Leylah Fernandez (18 ani, 72 WTA), care duminică a cucerit primul său titlu WTA din carieră, la Monterrey.

Monica Niculescu (33 ani, 152 WTA) va juca în primul tur al tabloului preliminar contra rusoaicei Liudmila Samsonova (22 ani, 126 WTA).

Turneul WTA de la Miami se desfășoară în perioada 23 martie - 3 aprilie și este transmis în direct de Digisport

România va avea un reprezentant şi în calificările pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Miami, pe Marius Copil (30 ani, 220 ATP), al cărui prim adversar va fi ecuadorianul Emilio Gomez (29 ani, 168 ATP). Sud-americanul s-a impus la singurul duel direct, în 2010, în El Salvador, cu 6-2, 7-6 (5).

Înainte de plecarea la Miami, pe aeroport, Simona Halep a declarat:“Nu prea ştiu despre restricţiile de acolo, dar ştiu că noi vom fi în ”bubble” (n.r. – bulă sanitară) şi sunt OK cu asta. Pentru că aşa am fost la toate turneele de până acum, mai puţin câteva zile în Australia. Nu pot să zic că am o problemă mare, nu e confortabil, dar o să fie OK”, a mai afirmat ea.

Numărul 3 WTA, Simona Halep, este otimist în privința paticipării la Turneul WTA de la Miami. Simona Halep va participa în perioada 23 martie – 3 aprilie la turneul de la Miami, transmis în direct pe Digi Sport. La ultima ediţie, cea din 2019, jucătoarea română a atins faza semifinalelor, când a fost învinsă cu 7-5, 6-1, de Karolina Pliskova din Cehia.