Țepele cu falsele reduceri de preț iau sfârșit. Ce vor vedea românii în magazine

Țepele cu falsele reduceri de preț iau sfârșit. Ce vor vedea românii în magazine

Guvernul pregătește măsuri radicale pentru comercianții care aplică false reduceri de prețuri. În cazul în care nu sunt respectate normele, comercianții sunt vizați de amenzi usturătoare.

Guvernul pregătește măsuri radicale pentru comercianții care aplică false reduceri de prețuri. Astfel, când va aplica o reducere a unui preț, orice comerciant va fi nevoi să indice și prețul la care a fost vândut produsul respective în ultimele 30 de zile. Comercianții care nu se vor conforma riscă să primească amenzi de până la 40,000 de lei.

Noile reglementări întră în vigoare în la sfârșitul lunii noiembrie.

Guvernul ia în considerare adoptarea acestei măsuri în contextul în care, în ultimii ani, în perioada Black Friday, au apărut numeroase reclamații cu privire la falsa reducere a prețurilor, scrie Profit.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul pregătește măsuri radicale pentru comercianții care aplică false reduceri de prețuri

Astfel, dacă înainte era afișat doar prețul redus, acum comercianții sunt nevoiți să afișeze și prețul inițial, iar cumpărătorii pot verifica dacă într-adevăr prețul a fost redus așa cum se susține.

În cazul produselor perisabile care sunt puse la reduceri, trebuie indicate valoarea lor din ultimele 10 zile.

Mesaj de atenționare din partea autorităților

Autoritățile responsabile cu protecția consumatorilor şi economiștii ne îndeamnă să fim cu ochii în patru, pentru a nu ne trezi că achiziționăm anumite produse la preț redus și să constatăm că de fapt le-am cumpărat mai scump.

„Cred că cea mai bună metodă este aceea să facem o analiză și să ne gândim dacă într-adevăr ne dorim acel lucru, după care sigur că trebuie să facem, știu eu, o analiză a prețurilor, să ne uităm care sunt prețurile începând de acum, eventual, având la dispoziție atâtea informații, internet, să vedem care au fost prețurile și în trecut și dacă într-adevăr aceste reduceri sunt reale.”, a declarat Alexandru Tamba, doctor în economie.

Potrivit economiştilor de atenţie sporită este nevoie şi în cazul comerţului online, pentru prevenirea unor false reduceri de preț.

CITEȘTE ȘI Fără carantină nu putem trece valul pandemic”. Ce se pregătește la Ministerul Sănătății