Grecia deschide sezonul turistic pe 14 mai. Ce condiții impune vizitatorilor

Grecia deschide sezonul turistic pe 14 mai. Ce condiții impune vizitatorilor

Grecia deschide sezonul turistic pentru anul 2021, însă impune o serie de condiții celor care vor să-și petreacă vacanțele în stațiunile de la Marea Mediterană.

Grecia deschide sezonul turistic pe 14 mai. Turiștii vor fi acceptați dacă vor face dovada vaccinării, a unui test pentru anticorpi sau vor prezenta un test negativ COVID. Aceștia vor fi obligați să poarte mască de protecție sanitară în toate spațiile publice. Anunțul a fost făcut de Organizaţia Naţionale de Turism a Greciei printr-un comunicat de presă.

Planul Guvernului grec pentru deschiderea sezonului turistic a fost prezentat de ministrul Turismului, Haris Theocharis. Acesta a susținut o conferință de presă în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Turism ITB Berlin. El a stabilit data de 14 mai pentru începutul oficial al sezonului turistic 2021 în Grecia.

Cu acest prilej, oficialul grec a prezentat și sloganul noii campanii promoţionale pentru turismul grecesc. Acesta este „All You want is Greece” („Tot ce vrei este Grecia”).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Având întotdeauna în vedere implementarea fidelă a protocoalelor sanitare, aspirăm să deschidem turismul grecesc pe data de 14 mai. Până atunci, vom ridica gradual restricţiile, dacă acest lucru este permis de estimările medicilor specialişti şi de evoluţia pandemiei.

De exemplu, planificăm pentru luna aprilie implementarea experimentală a măsurilor pe care le-am stabilit. În prima fază cu vizitatorii din ţările Uniunii Europene, precum şi cu alte ţări de plecare unde vaccinarea a progresat. Cum ar fi Israel. Subliniez, totuşi, că toate datele de deschidere sunt orientative şi se pot modifica, în funcţie de evoluţia pandemică”, a precizat ministrul Haris Theocharis.

Grecia deschide sezonul turistic

El s-a referit la protocoalele sanitare de bază, care vor fi aplicate la intrarea vizitatorilor pe teritoriul Greciei.

Va fi permis accesul celor care înainte de călătorie au fost vaccinaţi, fie au dobândit anticorpi în urma unei infecţii COVID. De asemenea, vor fi acceptați și turiștii care vor prezenta un rezultat negativ al unui test pentru COVID-19 efectuat recent.

În plus, toţi turiştii pot fi supuşi unor teste aleatorii, în acelaşi mod ca anul trecut.

„Cu toate acestea, o diferenţă semnificativă faţă de anul trecut sunt «testele rapide». Datorită acestora carantina, pentru cazurile pozitive, va fi instituită imediat, fără timpul de aşteptare de 24 de ore din 2020”, a mai precizat ministrul.

Ministrul a precizat că orice costuri legate de spitalizarea turiștilor infectați cu noul coronavirus, vor fi suportate de statul grec.

„Costul spitalizării sau orice altă acţiune necesară care vizează protejarea sănătăţii turiştilor, a profesioniştilor şi a cetăţenilor, va fi suportat de statul grec”, a clarificat Theocharis.

Ce condiții impune vizitatorilor

El a subliniat că măsurile sanitare care se aplică cetăţenilor greci se vor aplica şi turiştilor, fără nicio excepţie.

„Am creat protocoale specializate pentru fiecare activitate şi au fost instruiţi mii de angajaţi. Am colaborat îndeaproape cu companii din domeniu, iar protocoalele au fost implementate într-un mod exemplar. Am adoptat sistemul inovator «EVA» pentru eşantionarea turiştilor, obţinând precizie de predicţie de 4 ori mai mare decât alte metode”, a mai arătat reprezentantul Guvernului de la Atena.

El a mai spus că statul elen îşi ia angajamentul că fiecare turist va fi în deplină siguranţă.