Noi dezvăluiri cutremurătoare despre chinurile suferite de pacienți la Spitalul din Sibiu

Noi dezvăluiri cutremurătoare despre chinurile suferite de pacienți la Spitalul din Sibiu

Noi dezvăluiri legate de chinurile suferite de pacienți la Spitalul din Sibiu au fost făcute de această dată de o fostă asistentă.

Scandal uriaș la Spitalul din Sibiu, după ce un fost asistent a făcut o serie de dezvăluiri legate de pacienți. Care sunt sedați și legați de paturi și supuși unor tratamente foarte rele. Afirmațiile au fost făcute de un bărbat, sub protecția anonimatului, pentru turnulsfatului.ro.

La rampă a ieșit și o fostă asistentă care a lucrat la Spitalul Sibiu. Și ea vorbește despre acest subiect scandalos.

„Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate ... La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători , fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice.” A spus asistenta.

Spitalul din Sibiu, scandal uriaș legat de relele tratamente pentru pacienți

„Acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime”. A transmis Mihai Sava, seful secției ATI de la Spitalul din Sibiu.

„Legarea de pat a pacienților se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate sau atunci când creșterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacții adverse amenințătoare de viață.” A mai precizat Sava.

„Contenția pacienților se face prin protocol. Este reglementat printr-o lege a sănătății mintale adaptat situației de la noi. Se face doar când pacientul se pune la risc prin agitația care o prezintă”. A spus pentru sursa citată și Călin Cipăian, director medical la Spitalul Județean Sibiu.

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Sibiu

În acest caz, ieri, a fost deschis un dosar penal. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a trimis Corpul de Control la Sibiu. „Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat.” A fost anunțul celor de la Ministerul Sănătății.