Ministrul Culturii după închiderea teatrelor: „Au existat focare, dar nu creștere...”

Ministrul Culturii după închiderea teatrelor: „Au existat focare, dar nu creștere...”

Ministrul Culturii a făcut precizări despre situația tragică prin care trec artiștii după ce sălile de spectacol au fost reînchise.

Luni, la un post de televiziune, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a făcut precizări despre situația delicată prin care trec artiștii după ce sălile de spectacol au fost reînchise în București, Timișoara, Cluj și Brașov, ca urmare a creșterii alarmante a ratei de infectare cu COVID-19.

Ministrul a ținut să precizeze că au existat focare de infectare în unele instituții culturale, dar nu au înregistrat o creștere îngrijorătoare.

„De la început am afirmat că nu consider că reluarea activității a fost un factor decisiv în creșterea cazurilor de COVID-19. Focare au mai existat (n.red. – în teatre), dar nu au înregistrat o creștere îngrijorătoare. Ministrul Culturii trebuie să respecte decizia CNSU. Se pot face repeți, se pot transmite spectacole online, cu respectarea măsurilor în vigoare”, a declarat luni, la Antena 3, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Culturii, precizări după ce sălile spectacol au fost reînchise

De asemenea, ministrul Culturii a mai punctat că nu ezită să susțină folosirea pașaportului verde pentru accesul la spectacole, asta în cazul în care se va lua o decizie la nivel European în acest sens.

„Nu numai ca nu o exclud, o voi susține. În cazul în care se va agrea la nivel european acest pașaport verde, voi pleda să fie permise evenimente în aer liber, fără limită de spectatori, dacă toată lumea are această dovadă a vaccinării”, a declarat a mai declarat ministrul Culturii.

Schemele de ajutor financiar dedicate sectorului cultural, trimise spre a fi finanţate prin PNRR

Ministerul Culturii anunţă actualizarea schemelor de ajutor financiar dedicate sectorului cultural din România, în urma analizării observaţiilor transmise de operatorii culturali, acestea fiind trimise spre a fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Ministerul Culturii a elaborat, în contextul pandemiei COVID-19, un pachet de măsuri financiare, sub forma unor scheme de ajutor de stat şi de minimis, menite să sprijine sectorul cultural din România. Forma actualizată a schemelor este rezultatul centralizării, respectiv analizei temeinice a unui număr semnificativ de observaţii şi propuneri de modificare primite în urma procesului de consultare publică, desfăşurat în perioada 26 ianuarie - 8 februarie a.c, precum şi a dezbaterii publice organizate, online, în data de 22 februarie a.c”, potrivit unui comunicat transmis luni.