Lacul IOR e roșu, dar ANAR susține că totul este în regulă

Lacul IOR e roșu, dar ANAR susține că totul este în regulă

Administrația Națională ”Apele Române” a făcut recent precizări privind indicatorii de calitate ai apei Lacului IOR din București. Instituția națională susține că indicatorii se situează în valori normale în cazul lacului IOR, precizând că va continua să continue monitorizarea. Implicarea ANAR a intervenit în urma mai multor plângeri și observații transmise de către bucureșteni în privința culorii roșii a apelor lacului IOR.

De aproape o lună, apa lacului IOR din București are o culoare neobișnuită, roșie, iar autoritățile au pornit cercetările pentru a afla de ce se întâmpla asta. Bucureștenii care se plimbă prin parc sunt uimiți de ceea ce văd și caută explicații. În paralel, Garda de Mediu a anunțat că a fost identificat un posibil poluator, dar verificările continuă.

Administrația Națională ”Apele Române” susține că indicatorii de calitate a apelor Lacului IOR din București sunt în jurul valorilor normale

Administrația Națională ”Apele Române” s-a implicat, de asemenea, realizând primele concluzii și prezentând valorile de calitate ale apelor lacului IOR.

Indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale în cazul lacului IOR. Primăria Sectorului 3 urmează să continue monitorizarea, atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi al faunei acvatice, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale "Apele Române".

”Nu există mortalitate piscicolă”

"Din analizele preliminare efectuate la apa lacului IOR de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici şi biologici se situează în jurul valorilor normale. Aceste analize au fost efectuate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului.

Nu există mortalitate piscicolă. Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calităţii apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât şi al faunei acvatice", precizează reprezentanţii Administrației Naționale ”Apele Române” pe pagina de Facebook a instituţiei.

Locuitorii bucureșteni, oarecum îngrijorați, opinează

În același timp îngrijorările locuitorilor sunt îndreptățite, iar unii s-au gândit anterior la ceea ce este mai rău.

„Noi ne-am gândit că ar putea fi niște alge dezvoltate cât a fost cald sau poate o substanță? O substanță de curățare. Toxic nu e, pentru că sunt multe păsări care stau în apă. Nu am mai văzut și stau de ceva vreme în zonă”, mărturisește un bucureștean.

„Ori au deversat ceva, ori de la frunze”, reflectează bănuitoare o doamnă.

Ne puteți urmări și pe Google News