Un moldovean venit din Germania „a uitat” să declare în vamă 71 perechi de încălțăminte de lux

Un moldovean venit din Germania „a uitat” să declare în vamă 71 perechi de încălțăminte de lux Sursa foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui microbuz de model „Mercedes-Benz Sprinter”, ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova. Șoferul riscă să fie sancționat contravențional pentru dosirea mărfurilor în valoare de sute de mii de lei și nedeclararea acestora controlului vamal.

Încălțăminte de brand transportată ilicit în Republica Moldova

În cadrul controlului vamal, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (Republica Moldova/România), în vârstă de 30 de ani a comunicat că toate bunurile transportare au fost indicate în declarația vamală.

În urma controlului fizic detaliat, în habitaclul destinat bagajelor, precum și sub banchetele pasagerilor au fost depistate 71 perechi de încălțăminte cu înscrisuri ale unor branduri renumite, tăinuite în scopul transportării ilicite și nedeclarate autorității vamale.

Sursa foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Încălțăminte de brand în valoare de sute de mii de lei

Lotul comercial de încălțăminte a fost ridicat și transmis spre expertiză, dar concomitent au fost interpelați și deținătorii de protecție vamală a proprietății intelectuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preliminar, valoarea lotului de încălțăminte presupusă a fi de brand este de sute de mii de lei.

Șoferul riscă să fie sancționat contravențional pentru dosirea mărfurilor și nedeclararea acestora controlului vamal.

Sursa foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Raportul de azi, 28 aprilie, privind situația la posturile vamale de frontieră

De ieri, 27 aprilie 2024, ora 07:00, până azi, 28 aprilie, ora 07:00, în posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 118.836 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova. La posturile vamale din cadrul Biroului Vamal „ Centru”: PVFI Leușeni, PVFI Sculeni, PVFI Tudora, PVFI Palanca au fost perfectate  6.739 de mijloace de transport.

La posturile vamale din cadrul Biroului Vamal „Nord”: PVFI Otaci, PVFI Criva, PVFI Costești, PVFI Briceni, PVFI Lipcani au fost perfectate  1984 de mijloace de transport.

La posturile vamale din cadrul Biroului Vamal „Sud”: PVFI Cahul, PVFI Leova, PVFI Giurgiulești 1, PVFI Giurgiulești 2, PVFI Vulcănești, PVFI Mirnoe au fost perfectate 3113 de mijloace de transport.

Potrivit Serviciului Vamal al Republicii Moldova, cel mai intens flux a fost atestat la PVFI Leușeni (total intrare/ieșire camioane+auto+microbuze) – 3043; PVFI Sculeni (total intrare/ieșire camioane+auto+microbuze) – 2278; PVFI Giurgiulești 1 (total intrare/ieșire camioane+auto+microbuze) – 1155;  PVFI Cahul (total intrare/ieșire camioane+auto+microbuze) – 1067; PVFI Palanca (total intrare/ieșire camioane+auto+microbuze) – 907.