Vremea ne joacă feste! Schimbări radicale în următoarele zile. Alertă de la ANM

Vremea ne joacă feste! Schimbări radicale în următoarele zile. Alertă de la ANM

Meteorologii de la ANM transmit că vremea se răcește simțitor în următoarele zile, dar începând de săptămâna viitoare temperaturile cresc din nou.

Vremea se răcește simțitor în următoarele zile, transmit meteorologii de la ANM. Potrivit acestora, începând de săptămâna viitoare, temperaturile cresc din nou.

„Aceste alternanțe au devenit deja o obișnuință, vreme caldă urmată de scurte perioade în care temperaturile să se situeze sub ceea ce ar fi normal pentru perioadele respective. Se pare că acesta va fi elementul meteorologic caracteristic pentru următoarele două zile, pentru că, mai ales în partea de nord și nord vest a țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru perioada din calendar, mai ales pe parcursul nopții”, a spus Mateescu, la un post de televiziune.

Vremea se răcește simțitor în România. Temperaturile vor coborî până la minus 11 grade Celsius

În depresiuni și în estul Transilvaniei, temperaturile vor coborî până la minus 11 grade Celsius. Pe litoral, minimele vor ajunge la minus 1 grad. Vântul va bate cu putere și este posibil să se înregistreze lapoviță și ninsoare în mai multe zone, inclusiv în București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi treptat.

„Mai ales din a doua parte a săptămânii discutăm din nou de valori care să depășească 16-17 grade Celsius. E posibil să observăm din a doua jumătate a lunii martie o tendință și un semnal pentru o vreme mai caldă pentru luna martie”, a mai spus Mateescu.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru 5 martie

Vineri, în Capitală, vremea va fi extrem de caldă pentru prima decadă a lunii martie, iar temperaturile maxime vor atinge valori de până la 18 grade.

În noaptea de joi spre vineri, cerul se va înnora şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar spre dimineaţă posibil ninsoare. Minima termică se va situa în jurul a 2 grade.

În restul țării, vor predomina ploile, apoi local în Maramureş, estul şi sudul Transilvaniei şi în Moldova se vor înregistra ninsori şi lapoviţă.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de 80…100 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în nord-est şi 17…18 grade în sud şi sud-est; minimele termice vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.