Ludovic Orban cere întrunirea conducerii coaliției. Ce subiect arzător vrea să impună

Ludovic Orban cere întrunirea conducerii coaliției. Ce subiect arzător vrea să impună

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cere întrunirea conducerii coaliției de guvernare pentru a discuta problema decontării transportului școlar.

Ludovic Orban cere întrunirea conducerii coaliției de guvernare. Problema reprezentată de decontarea pentru transportul școlar, de către autorităţile locale, va fi discutată în proxima întâlnire a liderilor politici care fac parte din coaliția de guvernare. Declarația a fost făcută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. El a menționat că este nevoie ca ministerele implicate trebuie să se grăbească cu elaborarea normelor metodologice de aplicare a legii. Este vorba despre Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor.

Ludovic Orban a participat la o dezbatere pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Consiliul Judeţean Vrancea. El a aflat și despre problema decontării transportului școlar, dat fiind că nu au fost emise normele de aplicare. Subiectul a fost ridicat de președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

„Avem o mare problemă - decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei - Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă. (…) Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm”, a spus Toma. El a subliniat că est vorba de aproximativ 20 de milioane de lei pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ludovic Orban cere întrunirea conducerii coaliției

În acest context, Ludovic Orban a menţionat că Ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să se înţeleagă în această problemă.

„Acolo problema este simplă - trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a spus Orban.

Întrunire la Consiliul Județean Vrancea

La Consiliul Județean Vrancea a avut loc o dezbatere pe tema Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La întrunire au fost invitați președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că accesarea fondurilor europene va fi o prioritate pentru toate UAT-urile. El a atras atenția că din acest motiv, autoritățile centrale nu trebuie să pună piedici în derularea procedurilor.