Sorin Cîmpeanu a vorbit despre închiderea școlilor. Ce va fi în noul val al pandemiei

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre închiderea școlilor. Ce va fi în noul val al pandemiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut precizări importante ce vizează închiderea școlilor în perspectiva noului val.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit închiderea școlilor, în contextul celui de-al treilea val al pandemiei. În contextul în care numărul de infectări a crescut în toată Europa, se ridică semne de întrebate. Una dintre ele vizează o eventuală revenire a învățământului în mediul on-line.

Ministrul Educației a afirmat că, în opinia sa, școlile ar trebui închise doar în ultimă instanță. „Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu: școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre închiderea școlilor

Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rata de infectare după care vor lucra școlile.” A afirmat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Şcolile vor intra în scenariu în funcție de o rată de infectare care să includă și focarele. Am luat acum aproape două săptămâni această decizie la nivelul Guvernului urmând să fie aplicat în două săptămâni”. A mai precizat ministrul Educației.

„Influența nu va fi nici pe departe atât de mare prin introducerea focarelor în rata de infectare după care vor funcționa școlile”

„Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari. Pentru că dacă este vorba de introducerea unui focar a unui cămin de bătrâni, sau unui spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este posibil, din păcate, pentru acea localitate să o ducă direct în scenariul de carantină, adică peste șase la mie rata de infectare. Nu același lucru se va întâmpla și cu localitățile mari.

Deci influența nu va fi nici pe departe atât de mare prin introducerea focarelor în rata de infectare după care vor funcționa școlile.” A mai afirmat Sorin Cîmpeanu pentru sursa citată.