Spectacolul Muppest Show, cu avertisment de discriminare. Ca și desenele animate Disney

Spectacolul Muppest Show, cu avertisment de discriminare. Ca și desenele animate Disney

De acum, celebrul spectacolul de păpuși Mupetts Show va fi urmărit doar cu avertismente pentru scenele care ar putea ofensa anumite persoane. Și cele mai iubite desene animate de la Disney vor trebui să se supună acelorași reguli.

Spectacolul Muppest Show cu avertisment de discriminare. Astfel, Mupetts Show va conține avertismente referitor la„descrieri negative ale culturilor”. Compania Disney spune că a decis să facă avertizări, decât să îl taie scenele. Broscoiul Kermit, bătrâneii cârcotași, Purcelușa Annie și celelalte păpuși au stârnit reproșuri din partea unora care s-au simțit discriminați, scrie retetesivedete.ro.

Redifuzare în noile condiții

Platforma a început difuzarea spectacolului de varietăți de familie pe 19 februarie, dar a prefațat 18 dintre episoadele sale cu o consiliere de conținut.

„Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite acum. În loc să eliminăm acest conținut, dorim să recunoaștem impactul său nociv. Să învățăm din acesta și să stârnim conversația pentru a crea împreună un viitor mai incluziv.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Spectacolul Muppet a avut loc între 1976 și 1981 și au fost invitați multe dintre cele mai mari vedete ale vremii.

Potrivit Variety, episoadele care se redifuzează acum includ cele găzduite de  multe vedete. Printre acestea, Steve Martin, Johnny Cash, Peter Sellers, Debbie Harry, Spike Milligan, Kenny Rogers, Marty Feldman și Joan Baez.

Platforma Disney + nu a detaliat „descrierile negative” care au necesitat fiecare avertisment de conținut. Însă, într-un episod, din sezonul cinci din 1980, Johnny Cash joacă în picioare în fața unui steag confederat. Acesta are o asociere de lungă durată cu supremația albă.

Într-un altul, din sezonul trei, Spike Milligan apare într-o multitudine de costume naționale caricaturale, inclusiv în calitate de chinez cu dinți exteriori exteriori și cu o împletitură lungă.

Într-un episod din 1978, Peter Sellers apare purtând un batic negru cu ornamente aurite, o vestă roșie și o centură mare din satin roșu, și cântând cu un accent greu.

Desenele animate Disney supuse acelorași avertismente

Aceeași responsabilitate apare acum la începutul versiunilor Disney + cele mai îndrăgite desene animate.

De asemenea, „Doamna și vagabondul”, „Cartea junglei”, „Pisicile aristocrate”, „Dumbo”, „Peter Pan” vor avea astfel de avertismente.