Facebook revine în Australia. Guvernul a luat o decizie de ultimă oră

Facebook revine în Australia. Guvernul a luat o decizie de ultimă oră

Facebook a fost de acord să permită din nou publicarea știrilor pe platforma din Australia, după ce săptămâna trecută a interzis acest lucru.

Facebook va da drumul din nou la știri pe paginile din Australia. Schimbarea  va avea loc în câteva zile.

Decizia vine după ce guvernul din Australia a fost de acord să nu mai implementeze ce își propusese.

Facebook a anunțat că va ridica restricția publicării știrilor pentru utilizatorii din Australia după ce a ajuns la un acord cu guvernul de la Canberra.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrile au fost blocate începând de joia trecută, ca răspuns la propunerea legislativă privind codul de conduită care obligă giganții tech să negocieze plăți către companiile de presă.

Interzicerea știrilor pe platforma de socializare a creat o undă de șoc în media. A fost văzută imediat de restul lumii ca pe ceva „ce nu trebuie făcut”.

Facebook revine în Australia

Decizia de a interzice știrile în Australia a venit în timpul unor tensiuni foarte mari, cauzate de o decizie ce i-ar fi forțat pe cei de la Facebook și Google să-i plătească pe creatorii de conținut.

Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că paginile de Facebook ale ziarelor vor fi deblocate în „zilele următoare”.

De asemenea, acesta a mai spus că vor fi aduse mai multe amendamente codului de conduită.

Schimbările presupun ca Guvernul să nu mai aplice noul cod pentru Facebook. Acest lucru va fi posibil dacă compania poate demonstra că a încheiat suficiente parteneriate media în care îi plătește pe creatori.

Guvernul a mai fost de acord ca Facebook și alte platforme ce nu se supun noului cod să primească o înștiințare. Aceasta le-ar oferi timp de o lună pentru a remedia problemele.

Zvonurile au fost confirmate de un oficial Facebook

Managerul ramurii de Facebook ce ține de Australia, Will Easton, a confirmat veștile.

Știrile vor reveni pe platforma de socializare și în Australia în următoarele zile. Se vor respecta prevederile instituite de Guvern.

„Suntem încântați că am putut discuta. Am ajuns la un acord cu Guvenrul din Australia. Apreciem discuțiile constructive pe care le-am avut cu trezorierul Josh Frydenberg și cu ministrul Fletcher”, a spus el.

„După mai multe discuții, suntem mulțumiți că guvernul a acceptat un număr de schimbări. Vom permite în continuare parteneriatele de media pe platforma noastră”, a mai adăugat Easton, conform TheGuardian.

Citește și: Facebook dă în judecată Apple. Ce motiv invocă gigantul tehnologic din SUA