Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant

Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant

Dr. Bruce Greyson studiază de mai bine de 50 de ani experiențele trăite de oameni la limita morții. Cazurile pe care le-a investigat îi pun pe oamenii de știință în mare încurcătură.

Experiențe extracorporale la limita morții. Profesorul Greyson a adunat într-o carte mărturiile celor care au trăit experiența morții iminente. Cele mai șocante povestiri se referă la experiențele extracorporale

Experiențe extracorporale la limita morții. Cazul Al Sullivan

Într-o dimineață de luni, pe când avea 56 de ani, șoferul de camion Al Sullivan a avut un infarct.

Următorul lucru pe care și-l mai poate aminti este că se uita de sus în jos la propriul său corp. Era așezat pe masa de operații, iar pieptul lui fusese tăiat, lăsând la vedere inima.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mareșalul Putin? „Țarul” o ia pe urmele lui Stalin

A fost extrem de uimit când a văzut că un bărbat din sală, îmbrăcat ca un chirurg, a început sî se plimbe bătând din brațe ca o găină.

Al a supraviețuit operației, un bypass coronarian cvadruplu.

Câteva zile mai târziu, chirurgul a venit la patul său să vadă cum se simte. Al l-a întrebat despre gesturile stranii pe care le îcea în sala de operații. Medicul nu a negat, dar s-a arătat iritat. "Cine ți-a spus despre asta? Probabil că am făcut ceva bine, pentru că ești încă aici, nu-i așa?”

Bruce Greyson, acum profesor emerit de psihiatrie și științe neurocomportamentale la Universitatea din Virginia, după ce a aflat povestea, l-a contactat pe chirurg. Acesta i-a confirmat gesturile stranii.

Experiențe extracorporale la limita morții. Amintirile ciudate ale studentei Holly

O altă întâmplare ciudată l-a avut printre eroi chiar pe medicul Greyson.

Într-o noapte, o tânără pe nume Holly a fost adusă în stare de comă la spitalul din Virginia. Avea numai 20 de ani și luase pastile.

Istoria secretă. Basarabia, salvată de soldații ardeleni din armata Austro-ungară

Ca să încerce să afle despre ce substanțe era vorba, medicii au adus-o pe colega ei de cameră, Susan, într-o încăpere din apropierea celei în care se afla Holly. Greyson era la acea vreme un medic tânăr, lipsit de experiență și foarte nervos. Atât de nervos încât își vărsase sos de roșii pe cravată.

Din fericire, Holly și-a recăpătat cunoștința a doua zi. Când doctorul s-a prezentat la patul ei a avut o surpriză/ „Știu cine ești, i=a spus fata Îmi amintesc de aseară.

Apoi i-a povestit că i-a „urmărit” pe el și pe Susan în cealaltă încăpere și a plutit deasupra lor în timp ce vorbeau despre pastilele pe care le luase.

Deși nu apucase să o mai întâlnească pe Susan, Holly a reușit să redea exact conversația dintre cei doi. A remarcat până și faptul că medicul și-a schimbat cravata. Cea pe care a purtase în ziua precedentă, ia- spus ea,  „avea o pată roșie”.

Acel incident inexplicabil a inspirat investigația profesorului asupra experiențelor extracporporalității.

Efectul Biden, la granițele Rusiei. Escaladarea conflictului e iminentă

În ciuda tuturor  experiențelor pe care le-a investigat, Greyson este convins că nu este dovada unei dimensiuni spirituale și a unei vieți dincolo de această lume. Toate poveștile ar putea apărea dintr-o capacitate stranie a creierului, care se declanșează în ultimele momente ale vieții.

Experiențe extracorporale la limita morții. De ce le e oamenilor greu să vorbească despre asta?

Greyson spune că oamenilor le e foarte greu să vorbească despre aceste experiențe.