ANM, prognoză meteo. Temperaturi variabile în toată România

ANM, prognoză meteo. Temperaturi variabile în toată România

ANM a emis o prognoză meteo pe două săptămâni și arată că temperaturile vor varia destul de mult, dar vor și scădea la un moment dat.

ANM a emis o prognoză meteo valabilă două săptămâni. Așadar, intervalul este 15 februarie - 28 februarie 2021.

În următoare perioadă, meteorologii apreciază că vom avea parte de varianții ale temperaturii.

De la o zi la alta temperaturile cresc și scad. În primă fază mercurul urcă în termometre, apoi va urma o răcire accentuată. După data de 24 februarie temperaturile scad din nou.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banat

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece.

Astfel, în intervalul 17 - 21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Maxime în medie de 7 - 9 grade şi minime în medie de la -2 la 0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de mediile climatologice ale sfârşitului de februarie.

În acest sens, media temperaturilor maxime se va situa între 9 şi 12 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -2 şi 1 grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 17 - 21 februarie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

ANM, prognoză meteo Crișana

Astfel, în intervalul 17 - 21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 6 - 8 grade şi minime, în medie, de până la -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de mediile climatologice ale sfârşitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta.

Media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -3 şi 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 17 - 21 februarie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Transilvania

În intervalul 15 - 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea.

Între 18 şi 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 şi 6 grade, iar cea a minimelor între -4 şi -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al sfârşitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta.

Astfel, media temperaturilor maxime se va situa între 5 şi 8 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -6 şi -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

ANM, prognoză meteo Maramureș

În intervalul 15 - 17 februarie: minime între -12 şi -8 grade.

Între 18 şi 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 şi 6 grade.

Media minimelor va fi între -5 şi -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de normalul termic. Temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta.

În aceste condiţii, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 8 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -4 şi -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 - 21 februarie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Moldova

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece. Maxime între -2 şi 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 şi -4 grade. Cele mai scăzute valori în nopţile de 16, 17, 19 şi 20 februarie, când local va fi ger.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere. Medii ale maximelor de 6 - 8 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.

Din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va oscila între -6 şi -4 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a intervalului.

ANM, prognoză meteo Dobrogea

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în mare parte din prima săptămână. Vor fi oscilaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel că maximele vor fi cuprinse în medie între -4 şi 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade.

Cele mai scăzute valori în nopţile de 16 şi 17 februarie.

Cea de-a doua săptămână: maxime de 6 - 8 grade şi minime între 0 şi 2 grade.

Muntenia

Maximele vor fi cuprinse în medie între 0 şi 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 şi -4 grade.

Cele mai scăzute valori vor fi în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere, medii ale maximelor de până la 10 - 12 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.

Din 24 februarie se va răci din nou, astfel încât media valorilor diurne se va situa în jurul a 8 grade.

Oltenia

Perioada 15 - 21 februarie va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta. Maximele vor fi cuprinse în medie între 2 şi 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii. Maximele urcă până la 12 - 14 grade. Minima se păstrează la 0 grade.

Din 25 februarie se va răci uşor, iar media valorilor diurne va tinde spre 8 - 10 grade.

La munte

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece. Vor fi temperaturi diurne în medie de -10 până la -8 grade şi cu nopţi geroase.

Valorile nocturne medii sunt cuprinse între -16 şi -14 grade.

Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ. Media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2 - 4 grade şi minime în medie de la -4 la -2 grade, arată Meteoromania.