Ce se ascunde în spatele bugetului. Traian Băsescu a răbufnit: „Nesimțirea e mare”

Ce se ascunde în spatele bugetului. Traian Băsescu a răbufnit: „Nesimțirea e mare” Sursa: EVZ

Traian Băsescu, fost preşedinte al României și actual europarlamentar, a afirmat duminică seara, într-o emisune televizată, că bugetul alocat ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii este similar anului 2010.

Băsescu atacă bugetul. Traian Băsescu l-a contrazis pe premierul Florin Cîţu, care declarase în urmă cu câteva zile că majorarea punctului de pensie anual a fost o idee din campania electorală, dar nu se regăseşte în programul de guvernare votat de Parlament.

El a comparat cifrele actuale ale Guvenului Cîțu, alocate celor două ministere în proiectul de buget actual cu cele de la nivelul anului 2010.

Conform acestor cifre sumele alocate la momentul actual ar fi mai mici. Fapt care ar contrazice afirmaţiile potrivit cărora ar exista o creştere a bugetului celor două ministere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E o nesimțire fără limite”

„Scandalurile sunt normale în momentul de faţă pentru că suntem în contradicții extraordinare. Vă dau exemplul cu pensiile. Trebuiau indexate cu 6,8 la sută. Va dau alt exemplu. Toată lumea urla privind sănătatea. Ori ce vedem. O reducere cu 11 la sută la Sănătate.

E o nesimțire fără limite să spui despre creșteri la Sănătate când bugetul anul trecut a fost de 19, 7 miliarde iar anul acesta e de 17 miliarde. Deci 2,2 miliarde mai puțin. Asta înseamnă ca acea prioritate declarata e o poveste.

Altă minciună. Iohannis iese și spune cat de prioritară e educația si România educată. Bugetul educației pentru la anul e 2,78 si ca sa va dați seama cât de mare e minciuna va spun că în 2010, când am recunoscut poporului ce măsuri luăm și a fost criză, bugetul educației a fost 3,3 la suta, iar în 2011, an de redresare, 4,1 la sută.

Să vii astăzi, când spui ca sănătatea și educația sun prioritare, să spui că scazi bugetul la cifrele alea este jenant. Mi-e și milă de acel ministru al educației care spune că e mulțumit cu bugetul alocat educației”, a afirmat la România TV, fostul președinte Traian Băsescu.

Băsescu atacă bugetul. Contradicții mari în raport cu programul de guvernare

Băsescu a conchis că actualele scandaluri sunt normale în această conjunctură, întrucât suntem în niște contradicții mari în raport cu programul de guvernare.