Daniel Funeriu, despre reacția lui Dragoș Bucur. „Am luat poziție fermă”

Daniel Funeriu, despre reacția lui Dragoș Bucur. „Am luat poziție fermă”

Fostul ministru Daniel Funeriu îl atacă pe actorul Dragoș Bucur despre care spune că nu este pentru prima dată când are o astfel de reacție.

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, îl condamnă pe actorul Dragoș Bucur pentru poziția sa vizavi de vaccinare.

Mai mult decât atât, Funeriu evocă un moment din anul 2016 când același actor a fost protagonistul unui scandal asemănător.

Este vorba despre momentul în care actorul Dragoș Bucur a făcut alte declarații la fel de controversate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu foarte departe ca „ideologie”, actorul a mai avut o „scăpare” de acest gen în 2016. El declara la momentul respectiv că își va „educa” copii acasă. Susținea că homeschooling-ul este mai bun decât sistemul de învățământ din România.

Daniel Funeriu, „lecție de istorie”pentru Dragoș Bucur

„Întreg facebook-ul a fost șocat de afirmația unui artist că „nu va purta mască și nici nu se va vaccina”.

Acum cinci ani, același artist, era avocatul numărul 1 al homeschooling-ului.

Oripilat că fetița sa face matematică, citire și alte asemenea materii în școala noastră obsoletă, speriat că școala riscă să-i distrugă copilului „frumusețea interioară”, a anunțat că „va merge pe calea sa” și va face homeschooling.

Adică își deșcolarizează copilul și se ocupă el, împreună cu soția, de educația fetiței. A fost, atunci, o întreagă isterie, pe logica „lasă că știm noi cât de stresant și prost e sistemul, știu eu, ca părinte, ce e mai bine pentru copilul meu, să nu se bage statul să îmi spună mie ce să fac cu copilul meu”.

Am luat poziție fermă, explicând că eu sunt cel care s-a opus introducerii în lege a posibilității homeschooling-ului. Din două motive esențiale: primul pentru că este neconstituțional și al doilea pentru că este ”o operație pe creierul copiilor noștri pentru care nu suntem pregătiți”. Am fost atacat cu o rară violență. Dar...

Două realități vizibile azi îmi dau dreptate:

1) pandemia ne-a forțat pe toți la „homeschooling”. Nu are rost să o lungesc aici, rezultatele le vedeți cu toții.

Întreaga planetă se chinuie să-i ajute pe copii să recupereze, tulburările psihice ale copiilor (și părinților) cresc alarmant, în situația în care, totuși, mulți părinți lucrează de acasă. Imaginați-vă homeschooling cu părinți mai puțin disponibili ca în pandemie...

2) Artistul care a început această nebunie cu homeschoolingul este același care declara, zilele astea, că ”nu poartă mască și nu se vaccinează”.

Un om care dă dovadă de același discernământ ca Șoșoacă. Desigur, puteți decide singuri dacă e bine pentru copilul dumneavoastră să urmați sfaturile unui asemenea om”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.