Klaus Iohannis, informații cruciale despre școli. Ce se întâmplă după creșterea cazurilor de COVID-19

Klaus Iohannis, informații cruciale despre școli. Ce se întâmplă după creșterea cazurilor de COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a venit cu ultimele informații privind creșterea cazurilor de COVID -19 în școli.

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat la Palatul Cotroceni pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce în școli au fost semnalate mai multe cazuri de COVIS -19.

„Am avut o discuție foarte importantă cu ministrul Cîmpeanu, cu alte persoane din minister, pe 2 teme mari: prima- școala fizic, am făcut o analiză împreună asupra școlii care a început de luni în format fizic, am vrut sp știm câți copii se duc la școală, câși detectați cu COVID. A doua mare temă - locul României educate în planul național de redresare și reziliență. Ne-am uitat la școlile redeschise fizic și situația e bună - peste 10.000 de școli funcționează fizic, cu elevii în școală, peste 6.000 de școli în scenariul galben. Situația este bună. Dar trebuie să fim reliști, situația este bună. Suma sumarum, peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala, adică peste 70%.

Chiar dacă s-au luat măsuri restrictive care au permis să se reducă numărul de noi infectăi, nu putem spune că am scăpat de pandemie. E extrem de important să respectpm restricțiile și să fim responsabili. Acum avem un motiv în plus: trebuie să le oferim școală, fizic, copiilor din România. A doua temă mare - cum putem finanța investiția din cei peste 30 de mld euro la dispoziția României pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică generată de pandemie. Am căutat cele mai bune zone în care pot fi ceruți bani pentru a face școala românească mai bună. Dorim să oferim tuturor copiilor șansa de a învăța pentru a avea o meserie serioasă, a aviitorului”, a spus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi, Primăria Sectorului 4 a anunţat că un profesor şi trei elevi au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, şi un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129. De asemenea, un elev de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus