Evenimentul Zilei > Social > Sorin Cîmpeanu, după apariția primelor cazuri COVID în școli. Ce trebuie să facă părinții
Sorin Cîmpeanu, după apariția primelor cazuri COVID în școli. Ce trebuie să facă părinții

Sorin Cîmpeanu, după apariția primelor cazuri COVID în școli. Ce trebuie să facă părinții

Părinții trebuie să fie mai atenți la starea de sănătate a copiilor, susține Sorin Cîmpeanu după apariția primelor cazuri de COVID în școli,

Părinții trebuie să fie mai atenți la starea de sănătate a copiilor, înainte să-i trimită la școală. Recomandarea a fost făcută de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu după apariția primelor cazuri de COVID printre elevi, în școli.

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate. La cele care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care este nevoie de un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică. Știm de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi, din fericire, este mic şi foarte mic. Riscul de transmitere către cei din familii, care pot avea vulnerabilităţi este foarte important”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a vorbit într-o conferinţă organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group.

Sorin Cîmpeanu după apariția primelor cazuri COVID în școli

MinistruL Educației a precizat că școlile sunt monitorizate atent, iar ministerul veghează la respectarea măsurilor de siguranţă.

„Monitorizăm atent deschiderea şcolilor și, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor și al profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritară. Lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc – nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Primul caz al unui elev infectat cu noul coronavirus după redeschiderea școlilor a fost înregistrat în București. Este vorba de o fetiță din clasa a doua, de la Şcoala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6. Aceasta a fost confirmată cu noul coronavirus marți.

În aceste condiții, toți elevii din clasa ei au fost anunțați că nu vor mai participa la cursuri, fizic, vreme de 14 zile.