Noi cazuri de COVID-19 la școlile din sectorul 4. Un profesor și 3 elevi au fost testați pozitiv

Noi cazuri de COVID-19 la școlile din sectorul 4. Un profesor și 3 elevi au fost testați pozitiv Sursa foto: Arhiva EVZ

După focarul COVID-19 descoperit joi la o școală din sectorul 6, au fost semnalate 4 cazuri mai multe școli din sectorul 4.

Noi cazuri COVID-19 în școli din sectorul 4! Un profesor și 3 elevi din Sectorul 4 au fost testați pozitiv la virusul SARS-COV-2! La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate 3 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor din mai multe unități de învățământ, precizează un comunicat al Primăriei Sectorului 4. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a, Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I, respectiv Școala Gimnazială nr. 79, un elev care învață în clasa a III-a.

Cursurile se suspendă la școlile respective

În unitățile de învățământ mai sus menționate în comunicat, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății. ”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”, se precizează în noul ordin.

Ne puteți urmări și pe Google News

În afara celor 3 cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129.

Primul caz în rândul elevilor de la reluarea școlii fizice, semnalat în sectorul 6

Conform prevederilor legale în vigoare, ”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

4 cazuri de COVID-19 în sectorul 4. Un profesor și 3 elevi au fost testați pozitiv

Joi a fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor din București de la reluarea școlii fizice. Este vorba de un copil de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei. Din efectivul de 28 de elevi, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru școala online și în semestrul al doilea.