Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul educației, chemat la Cotroceni după ce un elev s-a îmbolnăvit de coronavirus
Ministrul educației, chemat la Cotroceni după ce un elev s-a îmbolnăvit de coronavirus

Ministrul educației, chemat la Cotroceni după ce un elev s-a îmbolnăvit de coronavirus

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a fost chemat la Cotroceni la o ședință cu președintele Klaus Iohannis. Ședința este programată pentru ora 14. 

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a fost chemat la Cotroceni la o ședință cu președintele Klaus Iohannis. Ședința este programată pentru ora 14.  Ministrul va avea o discuție cu președintele, despre educație și despre metodele prin care ar putea să recupereze elevii materia predată online.

Președintele este interesat să afle detalii despre cum se vor pregăti elevii pentru examenele care urmează: bacalaureat și cpacitate. Iar un alt subiect al discuțiilor ar putea fi modul în care elevii învață online. Mai mulți profesori, dar și elevi s-au plâns că nu învață la fel de bine ca și atunci când ar fi la școală.

Ministrul educației, chemat la Cotroceni. Un elev a fost diagnosticat cu COVID-19.

Primul caz de elev infectat cu noul coronavirus, după reluarea școlii, a fost înregistrat în București.

Este vorba despre o fetiță din clasa a doua, elevă la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6. Fetița a luat virusul de la bunica sa, care a fost depistată cu noul coronavirus. Testele au confirmat că fetița a luat virusul de bunică. Astfel, ea nu a mai venit la ore începând de marți.

Ulterior, tot marți, conducerea școlii a transmis părinților celorlalți copii că aceștia trebuie să rămână acasă. Măsura a intrat în vigoare chiar de miercuri, 10 februarie. Ei vor rămâne în carantină timp de 14 zile, dat fiind că au fost contacți direcți ai fetiței infectate.

În tot acest timp, copiii vor urma cursurile online, conform reglementărilor legale.

Ce se întâmplă când un elev este descoperit bolnav la școală

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cursurile școlare se suspendă pentru 14 zile la apariția primului caz de coronavirus în școală. Prevederile se aplică în învățământul preșcolar și primar.