Prognoza meteo se schimbă drastic. România, lovită de un val de aer siberian

Prognoza meteo se schimbă drastic. România, lovită de un val de aer siberian Prognoza meteo. Sursa foto: Arhiva EvZ

Reprezentantul ANM a oferit date de ultimă oră despre valul de aer Siberian care urmează să lovească România în următoarele zile.

Elena Mateescu, reprezentant al ANM, a oferit date de ultimă oră despre valul de aer siberian care urmează să lovească România peste câteva zile.

„Minimele se vor consemna în special în a doua parte a acestei săptămâni, mai precis de joi noaptea. Până atunci vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, mâine și poimâine. Avem două avertizări meteorologice de cod galben valabile până mâine la ora 12.00 când vorbim pentru zona de munte, pentru sudul Banatului, Transilvaniei și Dobrogea de intensificări cu viteze în general de peste 100 de kilometri pe oră, la altitudini de peste 1.800 de metri”, a spus reprezentantul ANM.

ANM, date de ultimă oră despre valul de aer siberian. Ce se întâmplă în zilele următoare

„De altfel, până la ora 20.00 sunt în vigoare și două avertizări meteorologice ce tip nowcasting de cod portocaliu pentru județele Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova și Dâmbovița, zona de munte de peste 1.800 de metri, pentru că vântul bate cu putere, rafalele fiind de peste 120 km/h”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, în exclusivitate la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea va deveni foarte caldă în prima jumătate a acestei săptămâni, în perioada 8-11 ianuarie. Valori termice maxime vor atinge chiar şi 14 grade Celsius. După data de 11 februarie se va răci accentuat şi temperaturile înregistrate pe timpul zilei vor deveni preponderent negative. În timp ce precipitaţiile vor fi prezente pe tot parcursul următoarelor două săptămâni, conform ANM.

România, sub Cod galben

Țara este sub cod galben. ANM a anunțat că va ploua în toată țara, iar riscul de inindații este unul foarte mare. Unele zone sunt vizate pentru vânt puternic și polei. În urma prognozei meteorologii și hidrologii au anunțat cod galden și cod portocaliu.

CITEȘTE ȘI Un șofer de 97 de ani a lovit un pieton de 74 de ani. El a dispărut de la locul accidentului