Donald Trump, umilință supremă. Joe Biden îi taie accesul

Donald Trump, umilință supremă. Joe Biden îi taie accesul

Donald Trump va fi primul președinte al SUA care nu va primi informații clasificate.

Donald Trump umilință Joe Biden a anunțat un fapt fără precedent.

Joe Biden a spus că Donald Trump nu va primi informări de informații, deoarece „comportamentul său haotic” înseamnă „s-ar putea să uite și să spună ceva (secret)”. Președintele SUA a fost întrebat de CBS Evening News vineri seară dacă crede că predecesorul său ar trebui să primească informările de la serviciile de informații.  „Cred că nu ... din cauza comportamentului său haotic, iar acest lucru nu are legătură cu insurecția”

Joe Biden a spus că „ar prefera să nu speculeze cu voce tare” despre care este cea mai groaznică teamă a lui dacă i se oferă acces lui Trump, dar a spus că „nu este nevoie” ca acest lucru să se întâmple.  „Ce valoare îi oferă un briefing de informații? Ce impact are, în afară de faptul că ar putea uita de responsabilități și spune ceva? Întrebă Biden

Ne puteți urmări și pe Google News

Este tradiție ca foștii președinți ai SUA să li se ofere materriale cu informații secrete și acces la informații clasificate odată ce părăsesc funcția. Se spune că această mișcare permite foștilor președinți să continue să susțină interesele națiunii americane. Dar este o onoare acordată de noul președinte și decizia este în întregime a lui. Niciun alt președinte al SUA nu a spus vreodată că nu va permite tradiției să continue. Dar Donald Trump a părăsit Casa Albă într-un joc de rupere a tradițiilor, refuzând să admită înfrângerea, cât și să participe la inaugurarea noului președinte al SUA.

Donald Trump umilință Joe Biden taie

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a indicat în briefingul de presă de luni că administrația Biden evaluează dacă îi permite sau nu lui Trump să primească briefingurile „Aceasta este o întrebare bună”, a spus Psaki. „Este o decizie care este evident în curs de evaluare.”

Joe Biden s-a referit la comentariile sale anterioare potrivit cărora Trump este o „amenințare existențială”, „periculoasă” și „nesăbuită”, spunându-i lui Norah O'Donnell de la CBS: „Cred asta!” în primul său interviu de la rețea de la preluarea mandatului. „Am luptat ca naiba să-l înfrâng pentru că am crezut că nu este apt să fie președinte”, a mai spus el.

Procesul de destituire a Senatului lui Trump urmează să înceapă marți, după ce el a devenit primul președinte care a fost inculpat de Cameră de două ori pentru „incitarea” la revoltă. Joe Biden a refuzat să spună dacă va vota sau nu pentru acuzarea lui Trump dacă ar fi încă un senator spunând că „va lăsa Senatul să ia acea decizie”.