Contrabandă cu cactuși. De ce a fost condamnată o femeie în Noua Zeelandă

Contrabandă cu cactuși. De ce a fost condamnată o femeie în Noua Zeelandă

Contrabandă cu cactuși. O femeie de origine chineză a fost condamnată în Noua Zeelandă pentru încălcarea prevederilor de biosecuritate.

Contrabandă cu cactuși. Autoritățile din Noua Zeelandă au condamnat o femeie pentru că a încercat să introducă în țară peste 1000 de cactuși și plante suculente.

Plantele, ascunse pe corp

Ce e absolut ciudat este că femeia își legase de corp plantele pe care voia să le introducă în Noua Zeelandă.

Femeia de 38 de ani, pe nume Wenqing Li, a pledat vinovată pentru încălcarea legilor privitoarel la biosecuritate. Ea a fost prinsă de două ori, pe aeroportul din Auckland, cu plante sau semințe de cactuși și plante suculente. Anunțul privitor la condamnare a fost făcut de ministrul Industriilor din Noua Zeelandă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Wenqing Li a fost condamnată la supraveghere intensivă timp de 12 luni și 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Contrabandă cu cactuși

Pe 24 martie 2019, Wenqing Li a fost prinsă cu 947 de plante ascunse pe corp. Valoarea acestora depășea 10.000 de dolari. Cactușii pe care încerca să-i vândă includeau opt specii în pericol de dispariție. Femeia a încercat să scape de plante într-o toaletă, după ce a fost detectată de un câine.

Al doilea incident a avut loc pe 23 iulie 2019, când Wenqing Li a fost prinsă cu 142 de semințe puse într-o cutie de tabletă, ascunsă printre bagaje. Asupra ei au mai fost găsite și ghivece pentru plante și ornamente, în care ascunsese rizomi de ferigă-arbore.

Femeia este comerciantă de plante suculente și cactuși pe platforma de vânzări TradeMe.

Legi extrem de dure în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă are una dintre cele mai restrictive din lume legislații privitoare la agricultură și biosecuritate.

„Sentința folosește pentru a reaminti tuturor că a face contrabandă cu plante din specii aflate în pericol sau pe cale de dispariție este o infracțiune ce va fi pedepsită penal”, a declarat procurorul neozeelandez Simon Anderson.

Autoritatea de biosecuritate a Noii Zeelande are rolul de a proteja țara de pericolele din acest domeniu. Deocamdată, insula este ferită de majoritate bolilor de plante care au lovit alte țări, mai explică autoritățile.