Putin se teme să nu fie asasinat de protestarii furioși! Obsedat de Colonel

Putin se teme să nu fie asasinat de protestarii furioși! Obsedat de Colonel

Putin se teme să nu fie asasinat de protestarii furioși. Sau cel puțin așa susține un istoric ruso-american.

Putin se teme să nu fie asasinat, susține un istoric rus.

Vladimir Putin „se teme să nu fie ucis”, precum cunoscutul lider libian, colonelul Muammar Gaddafi. Mai ales de către manifestanții ruși indignați de condamnarea la închisoarea a lui Alexei Navalnîi săptămâna aceasta. Acest lucru este din nou de actualitate, potrivit unui istoric ruso-american, citat de presa britanică.

După cum se știe Alexei Navalnîi a fost arestat imediat la întoarcerea sa la Moscova pe 17 ianuarie. Gestul a provocat numeroase proteste în Rusia, la manifestații de masă în toată țara. Peste 10.000 de persoane au fost arestate de poliție într-o încercare de reprimare a protestelor anti-Putin.

Acum, autorul citat, Iuri Felshinsky a susținut că președintele rus este disperat să păstreze puterea și i-a comparat situația cu cea a lui Muammar Gaddafi în 2011. Iuri Felshinsky a lansat ideea că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin se teme că va muri dacă ar renunța la conducerea sa de mână forte.

Autorul citat a spus pentru The Sun: „(Putin) Este suficient de inteligent pentru a ști că, conform regulilor normale, sistemul său de guvernare nu poate exista. El nu este un idealist. Știe că nu poate să supraviețuiască decât dacă continuă să asuprească oamenii. Lecția pe care Putin o va învăța după evenimentele recente este că ar trebui să controleze mai mult. Că ar trebui să reprime mai mult. Și asta vom vedea curând”.

Putin se teme să nu fie asasinat

În 2011, domnia lui Muammar Gaddafi ca lider al Libiei s-a încheiat când revoluționarii l-au încolțit pe colonel într-un canal de scugere și l-au omorât. Forțele NATO, formate din soldați francezi, britanici și americani i-au ajutat atunci rebelii libieni în lupta împotriva regimului lui Gaddafi.

Un articol publicat de săptămânalul The Atlantic în 2017 menționa faptul că moartea lui Gaddafi a fost o lecție pentru Putin. „L-a determinat pe liderul rus să înțeleagă că trebuie să-și cultive intens sprijinul popular intern. În special în condițiile în care țara sa se afla în declin economic. Pentru asta trebuie să facă totul pentru a perturba politica SUA, ca nu cumva el să fie următorul dictator care va fi înlăturat printr-o intervenție americană”.

Vorbind pentru site-ul său, Alexei Navalny i-a îndemnat pe susținători și protestatari să reziste „intimidării” lui Putin și să continue să manifeste. El a spus că încă se simte ca o „persoană liberă” din cauza „credinței sale în dreptatea cauzei mele”. El și-a descris tratamentul de la întoarcerea sa în Rusia ca „răzbunarea personală a lui Putin asupra mea. Sau faptul că am supraviețuit, că am îndrăznit să mă întorc”.

Preșddintele SUA, Joe Biden a făcut câteva declarații extrem de clare în susținerea lui Alexei Navalnîi:

„În același timp, i-am spus clar președintelui Putin, într-o manieră foarte diferită de predecesorul meu, că zilele în care SUA se făceau că nu observă acțiunilor agresive ale Rusiei care interferează cu alegerile noastre, lansează atacuri cibernetice, și acționează pentru otrăvirea cetățenilor săi , s-au terminat ', a spus președintele SUA.

Biden a vorbit cu Putin la șase zile de la debutul președinției sa și a spus că nu va ezita să „mărească costul pentru Rusia” dacă va fi nevoie.

Biden a numit pedeapsa la închisoarea dată lui Navalny „motivată politic”.

„Eorturile rusești de a suprima libertatea de exprimare și de întrunire pașnică sunt o chestiune de profundă preocupare pentru noi și pentru comunitatea internațională”, a spus Biden.

'Domnul Navalny, la fel ca toți cetățenii ruși, are drepturile sale conform constituției ruse ”, a continuat președintele. „A fost țintit pentru că a expus corupția. Ar trebui eliberat imediat și fără nici o condiție".

Ne puteți urmări și pe Google News