Procurorul democrat îi cere lui Trump să „depună mărturie sub jurământ” în proces

Procurorul democrat îi cere lui Trump să „depună mărturie sub jurământ” în proces

Procurorul democrat îi cere lui Trump să „depună mărturie sub jurământ” în proces cu privire la evenimentele din 6 ianuarie de la Capitol Hill.

Procurorul democrat îi cere lui Trump să „depună mărturie sub jurământ” în proces. Cererea vine din partea procurorului ales Jamie Raskin.

Procurorul democrat Jamie Raskin i-a cerut joi fostului preşedinte american Donald Trump „să depună mărturie sub jurământ”. Cererea se referă la „atitudinea sa în ziua de 6 ianuarie”, când susţinători ai săi au atacat Capitoliul.

Procurorul democrat îi cere lui Trump să depună mărturie sub jurământ

„Propunem ca mărturia dumneavoastră, care va include desigur şi un containterogatoriu, să aibă loc între luni 8 şi joi 11 februarie”. Este mesajul procurorul democrat adresat lui Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vom fi bucuroși să organizăm totul la un moment și un loc care să convină tuturor”. I-a scris membrul Camerei Reprezentanților.

„Dacă respingeți această invitație, ne rezervăm toate drepturile de a argumenta la proces că refuzul dvs. de a depune mărturie are o mare greutate împotriva dvs”.  A mai scris Jamie Raskin în mesajul adresat lui Donald Trump.

Procesul lui Trump pentru „incitare la insurgență” începe pe 9 februarie

El este acuzat că și-a încurajat susținătorii să lanseze un asalt asupra Capitoliului atunci când aleșii săi certificau victoria lui Joe Biden.

Chiar înainte de atac, el s-a adresat mulțimii de protestatari adunați la Washington pentru a protesta. „Nu ne vor lua niciodată țara înapoi. Trebuie să daţi dovadă de putere”, le-a spus el.

Acţiunile lui Donald Trump înainte de asaltul din 6 ianuarie asupra Congresului reprezintă un act de trădare de o amploare istorică. Asta susţin procurorii democraţi din Camera Reprezentanţilor în procesul de punere sub acuzare.

Devenind primul preşedinte din istoria SUA care se confruntă cu un al doilea impeachment, Donald Trump este acuzat de incitare la insurecţie.

În opinia lor, a încurajat mii de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi.

Fostul preşedinte nu şi-a recunoscut niciodată explicit înfrângerea în faţa democratului Joe Biden la alegerile de la 6 noiembrie. Mai mult, el a denunţat  fără probe fraude masive în timpul scrutinului, scrie today24.news.