Virusul Covid-19 a scăpat din laborator? Echipa OMS, informații de ultimă oră

Virusul Covid-19 a scăpat din laborator? Echipa OMS, informații de ultimă oră

Echipa OMS care se află la Wuhan descoperă noi amănunte despre care susține că o face să nu excludă varianta ca virusul Covid-19 să fi scăpat din laborator.

Echipa de cercetători ai OMS care se află la Wuhan nu exclude posibilitatea ca virusul Covid-19 să fi scăpat din laborator.

Aceasta a declarat că a primit „informații nemaivăzute de nimeni, extrem de importante”.

Se pare că echipa trimisă de OMS în punctul 0 al pandemiei are deja rezultate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa de cercetători spune că nu pot excludă încă varianta ca virusul să fi scăpat, de fapt, din laborator.

„Vedem informaţii noi şi este bine, sunt lucruri foarte valoroase care încep să ne ajute să privim direcţiile corecte pentru acest virus”, a dezvăluit Dr. Peter Daszak, membru al echipei de investigare OMS, conform  Sky News.

Virusul Covid-19 a scăpat din laborator?

Ulterior, el a precizat că deplasarea la „punctul 0” al pandemiei a fost crucială. Pe lângă laboratorul din Wuhan, ei au vizitat și piața de animale.

Reamintim că în acea piață au apărut primele cazuri de Covid-19.

„Suntem la piaţă privind singuri în jur şi punem întrebări, ne întâlnim cu manageri de piaţă, cu furnizori care au lucrat acolo şi oameni din comunitate şi le punem întrebări.

Vorbim cu oameni care au colectat probe din piaţă, care apoi s-au dovedit pozitive. Acesta este genul de informaţii pe care le primim de la oameni care contează cu adevărat”, a spus el ulterior.

Echipa a avut multe piedici până să ajungă în Wuhan. Se zvonea chiar și că autoritățile le-ar fi împiedicat sosirea.

Oamenii de ştiinţă chinezi au pornit între timp propriile lor cercetări despre originile Covid-19. Dr. Daszak a spus că „există mici indicii pe care le găsim aici şi colo în ceea ce priveşte bogăţia de date”

„Ne împărtăşesc date pe care nu le-am văzut până acum - pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum. Vorbesc cu noi deschis despre fiecare variantă posibilă. Într-adevăr ajungem undeva şi cred că fiecare membru al echipei ar spune asta”.