Aurescu: Evitați călătoriile în Mexic în perioada următoare

Aurescu: Evitați călătoriile în Mexic în perioada următoare

Avertismentul ministrului de Externe Bogdan Aurescu pentru români: Evitați călătoriile în Mexic în perioada următoare.

Aurescu: „Evitați călătoriile în Mexic în perioada următoare!” Declarația a fost făcută în urmă cu puțin timp de ministrul român de externe.

Bogdan Aurescu spune că situația în care s-au aflat sau încă se află sute de turiști români pe Aeroportul din Cancun este inadmisibilă.

Avion pentru românii din Mexic

În acest moment, cel puțin 114 români sunt blocați pe aeroport. Alţi 102 români au fost trimiși deja forțat înapoi în România.

Autoritățile de la București au anunțat că cor să trimită un avion de capacitate mare pentru a-i repatria pe toți românii de pe Aeroportul din Cancun.

Aurescu: Evitați călătoriile în Mexic. E inadmisibil ce se întâmplă

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Este o atitudine neprietenoasă din partea autorităților mexicane față de cetățenii români.

În cursul zilei de astăzi voi transmite la rândul meu un mesaj omologului meu mexican, în care voi reitera faptul că aceste decizii nu poate să fie arbitrare, trebuie să fie foarte clar fundamentate, să aibă la bază evaluări individuale.

Am instructat pe însărcinatul cu afaceri al României în Mexic să se deplaseze la Cancun în cursul zilei de astăzi, pentru a oferi asistență celor aflați în aeroport în așteptarea returnării înspre Europa”, a declarat Bogdan Aurescu.

Cetățenii români nu trebuie să fie discriminați

„De asemenea, un consul de la Consulatul General de la Miami se va deplasa în Mexic pentru a întări echipa de acolo, pe fondul acestei nevoi intensificate de asistență consulară.

Am ridicat față de autoritățile mexicane și problema condițiilor de așteptare în vederea returnării, pentru că cetățenii români au sesizat că interviurile s-au purtat doar în limba spaniolă, au sesizat un comportament abuziv din partea polițiștilor de frontieră, lipsa apei și a hranei pe durata așteptării sau spații improprii în care sunt plasați”, a mai spus ministrul de Externe.

„S-au făcut de asemenea demersuri pe lângă compania aeriană Lufthansa pentru trimiterea unei aeronave mai mari care să îi aducă în Europa pe toți cei 114 cetățeni români. Cetățenii români nu trebuie să fie discriminați în nicio situație, trebuie să fie tratați cu respect.

Nu trebuie să fie puși în situații dificile, chiar dacă vorbim despre o situație în care, pe baza unor motive fundamentate, dacă este cazul, în acestă în această situație, unui cetățean român i se refuză intrarea pe teritoriul altui stat”, a încheiat Aurescu.

Români blocați în Mexic, pe aeroport. Vacanță de coșmar

Ce a pățit o româncă în aeroportul din Cancun. S-a întors acasă fără bani și fără familie

Ne puteți urmări și pe Google News