Supușii lui Kim Jong-un cad lați de foame

Supușii lui Kim Jong-un cad lați de foame

În timp ce regimul de la Phenian flutură rachete balistice, singura dinastie comunistă din istorie nu e în stare să-și hrănească populația.

Supușii lui Kim Jong-un cad lați de foame. Peste 60% din populația Coreei de Nord se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Pandemia COVID-19, cu care liderul Kim Jong-un spune că luptă din greu, a redus aprovizionarea cu alimente în această țară săracă.

Potrivit unui raport al departamentului american al Agriculturii, foametea rămâne o sinistră prezență în Coreea de Nord. Potrivit raportului, 63,1%, adică 16,2 milioane de persoane din Coreea de Nord, au suferit de nesiguranță alimentară în 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

Insecuritatea alimentară apare atunci când oamenii nu reușesc să îndeplinească obiectivul nutrițional de 2.100 kilocalorii pe zi. Procente mai mari se înregistrează în Yemen (92%) și Afganistan (67,3%), țări devastate de război, scrie agenția Yonhap.

Șapte copii din zece nu au o masă pe zi

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) arată că peste 45% din populația Coreei de Nord a suferit de subnutriție între 2017 și 2019.

Ponderea este cea mai mare dintre țările Asia-Pacific. Doar 28,6% din copiii din Coreea de Nord cu vârsta cuprinsă între 6 și 23 de luni au avut o dietă minimă acceptabilă (MAD).

Mai mult de șapte copii din zece nu ar fi putut avea minimum „o masă în fiecare zi”.

Supușii lui Kim Jong-un cad lați de foame. Pandemia COVID-19 a agravat situația

Coreea de Nord este de mult timp afectată de penurie alimentară cronică. Situația pare să se fi înrăutățit în ultimii ani. În principal din cauza condițiilor meteorologice extreme și a sancțiunilor globale.

Pandemia de coronavirus ar putea agrava situația, împiedicând importurile de materiale agricole cheie. Una dintre principalele direcții politice stabilite de Kim a fost un nou plan economic pe cinci ani.