Gata cu poluarea în Capitală. De la 1 februarie vom respira aer curat

Gata cu poluarea în Capitală. De la 1 februarie vom respira aer curat

De la 1 februarie vom respira aer curat, anunță Nicușor Dan care pregătește o echipă pentru a scăpa de poluarea ridicată din Capitală.

S-a terminat cu poluarea din Capitală: Nicușor Dan ne promite că de la 1 februarie vom respira aer curat.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, susține că fiecare sector din Capitală va avea o echipă specială.

Echipa va fi formată din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali.

Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestora staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului.

Gata cu poluarea din Capitală: aer curat de la 1 februarie?

„A fost agreat astăzi protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu şi primăriile de sector.

Astfel, de la 1 februarie, în fiecare sector, vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali.

Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestor echipe staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului. În două săptămâni evaluăm implementarea proiectului”, a scris acesta pe Facebook.

Ministrul Mediului se implică în problema poluării

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos a anunțat și el încă de la începutul lunii ianuarie existența echipelor.

„Reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri”, spunea acesta.

Barna Tanczos își dorește un oraș „smart” în care să se respecte regulile de mediu.

„Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, iar asta înseamnă în primul rând un oraş sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate.

De aceea, trebuie să acţionăm ferm împreună dacă vorbim despre poluarea aerului. La fel și despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei.

Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecţia mediului din România şi dumneavoastră, cei care puteţi implementa măsuri concrete şi cu efecte cuantificabile în viaţa comunităţii bucureştene”, a spus oficialul prin intermediul unui comunicat.

Tanczos a adăugat că ministerul pe care îl conduce este pregătit să-şi asume rolul de catalizator al acestor măsuri care, pe de-o parte, să reinstaureze regulile de mediu în Capitală şi, pe de altă parte, să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureştiul le are în relaţia cu Comisia Europeană.