Record de „bani negri” pentru Biden

Record de „bani negri” pentru Biden

Joe Biden a primit o sumă record de „bani negri” de la donatori anonimi în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale.

Record de „bani negri” pentru Biden. Potrivit Bloomberg, Joe Biden a beneficiat de mai mulți bani negri decât oricare alt candidat prezidențial din istorie.

În timpul campaniei electorale, Biden a primit nu mai puțin de 145 de milioane de dolari. Precedentul record era de 113 milioane. El îi aparținea lui Mitt Romney, care a pierdut alegerile în 2012 în fața lui Barack Obama.

Donațiile de bani negri pentru Donald Trump au fost de numai 28,4 milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

În noiembrie, CNN relata:

„Peste 320 de milioane de așa-numiți «bani negri» i-au ajutat pe Democrați în alegerile pentru Congres și Casa Albă. Mai mult decât dublul sumei care i-a ajutat pe Republicani în acest an.”

La rândul său, Yahoo News a scris:

„Nu este surprinzător, dat fiind că suma donațiilor pentru Biden, de 1,5 miliarde de dolari, a fost cea mai mare din istorie a unui candidat.”

Meredith McGehee, expert în finanțările campaniilor electorale, a declarat pentru Bloomberg:

„Scopul banilor negri este să se evite divulgarea publică a sursei, obținând un credit privat.”

Open Secrets, un ONG care se ocupă de depistarea surselor de finanțare electorală, definește banii negri astfel:

„Cheltuieli cu scopul de a influența atingerea unor scopuri politice, fără a divulga sursa banilor.”

South China Morning Post a afirmat că echipa de campanie a lui Biden a făcut anterior „un apel pentru interzicerea unor tipuri de ONG-uri să cheltuiască bani pentru influențarea alegerilor”.

Echipa Biden a cerut și ca „orice organizație care cheltuiește mai mult de 10.000 de dolari pentru a influența alegerile să se înregistreze la Comisia Electorală Federală și să-și dezvăluie sursele”.

Record de „bani negri” pentru Biden: scopul pare să fi fost promovarea politicilor progresiste.

Amy Kurtz, director executiv al ONG-ului de stânga Sixteen Forty Fund, a declarat:

„Am militat pentru reformarea actualului sistem de finanțare electorală. Însă am rămas fideli și respectării legilor actuale pentru a-i promova pe progresiști.”