Lupta anti COVID-19 în Coreea de Nord. Kim ordonă uciderea pisicilor

Lupta anti COVID-19 în Coreea de Nord. Kim ordonă uciderea pisicilor

Autoritățile din județul Onsong au emis recent un ordin extraordinar de „eradicare a pisicilor de pe stradă”. Măsura vizează „prevenirea intrării COVID-19 via animale provenind din China”.

Măsurile excesive ale Coreei de Nord ca răspuns la COVID-19 continuă în noul an. Autoritățile județului Onsong au emis recent un ordin extraordinar de „eradicare a pisicilor de pe stradă”, potrivit unei surse.

Într-o conversație telefonică cu Daily NK, o sursă din provincia Hamgyong din Nord a declarat că autoritățile au ordonat locuitorilor din districtul Onsong să elimine toate pisicile de pe străzi.

Autoritățile locale au explicat că măsura vizează „prevenirea intrării coronavirusului prin animale provenind din China”, a precizat sursa.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vara anului trecut, Kim Jong-un a trimis unitatea de elită Storm Corps (Corpul 11) și Corpul al șaptelea al armatei la frontiera sino-coreeană.

În august, ministerul Securității sociale a decretat că „persoanele sau animalele” care intră ilegal în zona tampon dintre Coreea de Nord și China vor fi „atacate” fără avertisment.

Soldații trag în păsările venite din China

Autoritățile nord-coreene au mobilizat pe deplin toate metodele de care dispun pentru a împiedica COVID-19 să intre în țară. Granița est epăzită draconic

Locuitorii din județul Pochon, provincia Yanggang, au văzut soldați împușcând păsări venite din direcția  China, la 2 ianuarie.

Cel puțin o persoană a fost împușcată în timp ce mergea de-a lungul frontierei în căutare de hrană.

„Acum îi obligă chiar și pe locuitori să omoare animale”, a spus sursa citată. „De asemenea, răspândesc ideea că pisici care vin din China ar putea fi purtătoare ale coronavirusului”.

Un număr tot mai mare de oameni își exprimă indignarea față de aceste ordine „nesfârșite” de „a ucide”.

Nord-coreenii critică, de asemenea, ordinul ca fiind „irațional”, a spus aceeași sursă.