Participanții la protestul de la Capitoliu, concediați pe capete

Participanții la protestul de la Capitoliu, concediați pe capete

Manifestanții care au luat parte la mitingul din 6 ianuarie, de la Capitoliu au început să fie dați afară de la locurile de muncă.

Pe măsură ce apar imagini și relatări ale rețelelor sociale despre protestul de la Capitoliu, de miercuri, unii dintre cei prezenți sunt identificați. O parte dintre aceștia și-au pierdut deja slujbele sau și-au dat demisia.

Dați afară unul câte unul

Navistar, o companie de direct marketing din Maryland, a anunțat că un angajat al său nu mai face parte din echipă după ce a fost fotografiat cu însemnele companiei în interiorul clădirii Capitoliului. Navistar a declarat pentru CNN că, deși susține dreptul angajaților săi la exercițiul pașnic al libertății de expresie, un comportament periculos pentru cei din jur va fi condamnat.

Un avocat texan, Paul Davis, s-a despărțit de compania sa Goosehead Insurance, după apariția mai multor mesaje în social media care l-au arătat în rândurile protestatarilor. Un clip video îl prezintă în timp ce spune: „Toți încercăm să intrăm în Capitoliu pentru a-i pune capăt" (n.r. – procedurii de învestire a lui Joe Biden). Avocatul a postat ulterior în mai multe rânduri pe Facebook, afirmând că a fost vorba tot timpul de „o demonstrație pașnică", iar îndemnul său a fost de fapt „vocea unui protest lipsit de violență". Potrivit CNN, nu este clar dacă Davis a fost concediat sau și-a dat demisia, iar acesta a refuzat să comenteze cazul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum interpretează participanții la protest primul amendament din Constituție

Rick Saccone, un fost reprezentant al statului Pennsylvania, a postat imagini pe pagina sa de Facebook care îl arată în afara Capitoliului, sediul Congresului american. Imediat Saint Vincent College, unde acesta este asistent universitar, a demarat o investigație în urma căreia cadrul didactic și-a prezentat scrisoarea de demisie cu intrare imediată în acțiune. Într-o declarație oficială, reprezentantul instituției academice a declarat că Saccone nu va mai fi asociat cu Saint Vincent College sub nicio formă.

„M-am decis să îmi dau demisia pentru binele școlii. Am fost aici timp de 21 de ani. Nu am dorit ca tot acest tăvălug media teribil să îi afecteze reputația", a declarat Rick Saccone pentru un portal de știri din vestul Pennsylvaniei. Saccone, care a postat înregistrări video cu el aflat în mulțime în exteriorul clădirii Capitoliului, a scris pe Facebook că „oricine se afla în jurul ei era implicat într-o adunare pașnică, potrivit primului amendament" (n.r. – din Constituția SUA).

Lindsey Williams, senator al statului Pennsylvania, a distribuit un video care pare să fi fost șters de pe pagina de Facebook a lui Saccone. Filmul îl arată în timp ce face un apel: „Au doborât porțile, i-au înghesuit acolo. Încercăm să scăpăm de oamenii răi de acolo și de toți republicanii nenorociți care l-au trădat pe Președintele nostru. Îi vom alunga din birourilor lor".