Fostul șef SIE, Silviu Predoiu, despre indexarea pensiilor militare: „Păcat pentru pata de politicianism ieftin”

Fostul șef SIE, Silviu Predoiu, despre indexarea pensiilor militare: „Păcat pentru pata de politicianism ieftin”

Fostul șef al SIE, Silviu Predoiu, pune sub semnul întrebării bunele intenții ale ministrului Apărării din întâlnirea cu premierul în care s-a decis plafonarea pensiilor militare.

Candidat pe listele PRO România la alegerile parlamentare din decembrie, generalul Silviu Predoiu este cel mai longeviv director operativ SIE și de 5 ori director interimar, cu un mandat total de 13 ani. Acesta a făcut unele observații, pe pagina sa de Facebook, referitor la recenta întâlnire dintre premierul Florin Cîțu și ministrul Apărării, generalul Nicoale Ciucă pe tema indexării pensiilor militare de stat, amânată pentru 21 septembrie 2021 pe motiv de constrângeri bugetare.

„Păcat pentru pata de politicianism ieftin pusă pe uniforma militară”

„Declarația: - "Nimeni nu se atinge de drepturile militarilor. Cel puţin, nu pe mandatul meu" (declarația ministrului apărării, Nicolae Ciucă la debutul campaniei electotale, noiembrie, 2020)

Ne puteți urmări și pe Google News

Și observațiile: Încă o dată ministrul Ciucă ne arată fie că nu știe ce spune, fie că nu îi pasă, fie că preia vorbele altora fără niciun fel de procesare. Oricum ar fi este rău pentru cei ce îl ascultă și păcat pentru pata de politicianism ieftin pusă pe uniforma militară.

Să nu ne închipuim că în noiembrie, când domnul Câțu era ministru de finanțe, existau bani pentru indexare, iar acum, când domnul Câțu este prim ministru, s-au evaporat brusc. Și mai mult, să nu ne închipuim că domnul Ciucă, între timp și prim ministru interimar cu țâfne, nu știa care este situația bugetului apărării. Să nu ne închipuim, căci dacă am face-o ar trebui să recunoaștem că domnul Ciucă este cel puțin ......... naiv, ceea ce nu sună deloc bine pentru un fost cap al armatei".

„Promisiunile lui Ciucă valorează exact NIMIC”

În postarea sa, fostul șef SIE atrage atenția că domeniul apărării favorizează desele plecările masive din sistem, pe fondul lipsei de respect arătate cadrelor.

„Cred că întâlnirea domnului Ciucă și a locțiitorul șefului DRCVP cu cei doi reprezentanți ai rezerviștilor a fost foarte interesantă, cu doi dintre participanți dând din umeri, iar ceilalți doi, din cap. Cât va mai trebui să treacă pentru a se înțelege că rezerviștii de astăzi sunt activii de ieri, după cum activii de astăzi sunt rezerviștii de mâine și că desconsiderându-i nu te joci doar cu o mână de pensionari, ci cu chiar securitatea națională.

Că tocmai această lipsa de predictibilitate, această inconsecvență și incoerență a celor ce se află la putere, această ușurință cu care promit ceva pentru ca imediat să-și contrazică propriile afirmații generează neîncredere și o acută senzație de lipsă de respect. Că de aceea există plecări masive din sistem. Pentru că, așa cum bine ne demonstrează ministrul Ciucă, promisiunile sale privind drepturile militarilor activi și în rezervă valorează exact NIMIC”.