Situația transportatorilor se înrăutățește la granița Marii Britanii. Au fost luate măsuri de urgență

Situația transportatorilor se înrăutățește la granița Marii Britanii. Au fost luate măsuri de urgență

Un număr de 800 de militari britanici au fost scoși din cazărmi și au fost trimiși în sudul Angliei ca să ajute la testarea șoferilor de camioane ce intenționează să părăsească Marea Britanie.

Guvernul britanic face eforturi consistente pentru a crește capacitatea de testare a celor care intenționează să părăsească teritoriul Marii Britanii, astfel încât să scadă cozile de camioane. granițele britanice au fost închise din cauza depistării unei tulpini noi de coronavirus, mult mai contagioasă.

La începutul săptămânii Franța a suspendat pentru 48 de ore toate transporturile dinspre Marea Britanie, acceptând să le reia doar cu condiția ca transportatorii și pasagerii să prezinte un test negativ la noua tulpină de SARS CoV-2.

În aceste condiții, Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunţat că va scoate 800 de militari din cazărmi și îi va trimite la Kent pentru a ajuta la sporirea capacităţii de testare. Astfel, se dorește reducerea cozilor de vehicule şi fluidizarea traficului rutier prin Dover, până aproape de normalizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițial autoritățile din Londra trimisese deja 300 de soldaţi la faţa locului. Chiar și așa, cu susținerea militarilor, se așteaptă ca situația să se deblocheze abia peste câteva zile din cauza numărului foarte mare de mijloace de transport care intenționează să părăsească teritoriul britanic.

Traficul se desfășoară greu

Mii de şoferi de pe camioane de transport marfă pe distanţe lungi sunt blocaţi de duminica trecută în Anglia, după ce guvernul de la Paris a decis închiderea completă a granițelor cu Marea Britanie. După 48 de ore, miercuri, Londra şi Parisul au ajuns la un acord care condiționează acordarea permisiunii de transport pentru șoferi, de existența unui test rapid negative, împotriva noului coronavirus. Doar cei care dețin acest test primesc permisiunea de a trece Canalul Mânecii cu vaporul sau prin Eurotunel. Cei care sunt depistați pozitiv sunt îndrumați spre anumite locații de carantină pentru zece zile.

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a declarat că, dintre cei peste 2.300 de şoferi care au fost deja testaţi, numai trei au fost depistaţi pozitiv.

„Scopul nostru este ca transportatorii străini să ajungă acasă la familiile lor cât mai repede posibil”, a declarat el, citat de agenţia de presă PA.

Conform sursei citate, 700 de camioane au primit până vineri permisiunea de a traversa Canalul. Însă alte peste 5.000 de camioane rămân blocate pe câmpul aerian dezafectat Manston şi pe o secţiune separată a autostrăzii M20, până când șoferii vor reuși să se testeze. Mulţi şoferi s-au plâns că încep să rămână fără mâncare şi apă și că nu există suficiente toalete.