Bitcoin a atins o nouă valoare-record. Ce s-a întâmplat cu aurul

Bitcoin a atins o nouă valoare-record. Ce s-a întâmplat cu aurul

Bitcoin, moneda digitală opensource, a atins vineri, 25 decembrie, o nouă valoare-record, 23.949 dolari, ceea ce arată o creştere cu peste 200% în acest an.

Cum s-a ajuns aici? Firma de analiză Chainalysis a anunţat că încă din luna septembrie 2020, marii investitori au cumpărat aproximativ jumătate de milion de bitcoin, în valoare de aproximativ 11,5 miliarde de dolari.

În urmă cu numai 3 luni, o criptomonedă Bitcoin valora doar 10.000 de dolari. În urmă cu 9 zile, Bitcoin a depăşit pentru prima dată plafonul de 20.000 de dolari. La 16 decembrie, criptomoneda a urcat cu 4,5%, ajungând la 20.440 dolari.

Deprecierea unciei de aur

Aprecierea spectaculoasă a fost înregistrată datorită cererii din partea marilor investitori. Nu mai este un secret pentru nimeni că aceştia au fost atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide.

De asemenea, bogătaşii lumii cred că această monedă virtuală va deveni o metodă de plată de bază. Un aspect interesant legat de evoluţia ascendentă mult peste aşteptări a criptomonedei este şi faptul că ea a coincis cu deprecierea valorii unciei de aur din ultimele luni.

De asemenea, un rol importat în aprecierea Bitcoin l-a avut şi decizia mai-marilor companiei PayPal Holdings Inc, care s-a alăturat în octombrie pieţei criptomonedelor. Astfel li s-a permis clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină Bitcoin şi alte monede virtuale folosind portofelele online ale procesatorului de plăţi online.

Parteneriat de succes: PayPal şi Bitcoin

Cât valorează un Bitcon în lei, în ziua de Crăciun?

Totodată, clienţii PayPal au fost înştiinţaţi că vor putea să folosească criptomonedele pentru a face achiziţii de la 26 de milioane de comercianţi din reţeaua companiei americane. Asta se va întâmpla încă de la începutul anului viitor.

Conform unui interviu acordat de Dan Schulman, preşedinte şi director general, PayPal speră că acest serviciu va încuraja folosirea pe plan global a monedelor virtuale. În acest sens este pregătită reţeaua pentru noile monede digitale care ar putea fi dezvoltate de băncile centrale şi de corporaţii.

„Lucrăm cu băncile centrale şi ne gândim la toate formele de monede digitale şi la modul în care PayPal poate avea un rol în acest sector”, a explicat cel care conduce toate operaţiunile PayPal.

Compania cu sediul în San Jose (SUA, California) are 346 de milioane de conturi active în toată lumea şi a procesat în trimestrul doi din 2020 plăţi în valoare totală de 222 miliarde de dolari.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală opensource creată încă din anul 2009 de Satoshi Nakamoto (n.r. pseudonimul persoanei sau grupului de persoane necunoscute care a creat moneda virtuală Bitcoin). Din anul 2018, pe Internet circulă numeroase păreri care indică faptu că artistul american Vincent van Volkmer ar fi de fapt Satoshi Nakamoto.

În momentul lansării sale, s-a spus despre Bitcoin că a fost creată pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor. Astfel puteau fi evitate instituțiile financiare clasice, dar și constrângerile și reglementările acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News