Visul lui Ceaușescu s-a împlinit! Restaurantele de lux duc la un alt nivel salamul cu soia

Visul lui Ceaușescu s-a împlinit! Restaurantele de lux duc la un alt nivel salamul cu soia

Salamul cu soia de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu a făcut pui în zilele noastre.

Nu e nicio glumă, bucătarii din Hong Kong sunt gata să le ofere acum pretențioșilor lor clienți pui fabricat în laborator.

Premiera mondială a avut loc la restaurantul “1880”, local aflat într-un cartier de fițe din metropola asiatică. Sâmbătă, chelnerii au servit carne produsă în laborator unor tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Aceștia au fost invitații de onoare ai lansării, ca o recompensă pentru „angajamentul lor de a construi o lume mai bună”.

Biden se pregătește să dea foc iar lumii musulmane? 10 ani de dezastru- Primăvara Arabă

Încă de la începutul lunii decembrie, Start-up-ul Eat Just a declarat că produsele sale din carne artificială pe bază de celule animale au fost autorizate de autoritățile din Singapore. Metropola-stat din Asia de Sud-Est a devenit, asfel, prima țară din lume care permite vânzarea de carne de laborator. Presa internațională a salutat această victorie istorică a producătorilor de carne artificială.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Etapa revoluționară”

Aceste produse artificiale sunt un „pas revoluționar în lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru că pot furniza hrană populației mondiale fără a afecta planeta”,  a declarat și fondatorul restaurantului „1880”, Marc Nicholson.

La rândul său, reprezentantul Eat Just, Josh Tetrick, susține că această premieră „ne aduce mai aproape de o lume în care carnea pe care o vom mânca nu va necesita distrugerea unei singure păduri sau mutarea unui singur habitat animal”.

Carnea artificială are viitor

Consumul global de carne este estimat să crească, până în 2050, cu aproximativ 70%, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din cerere, potrivit start-up-ului.

Teorie halucinantă. Joe Biden va fi înlocuit din funcția de președinte? Iată indiciile

Agricultura intensivă pentru consumul de carne este o sursă de metan, un gaz care promovează efectul de seră, scrie Le Figaro. În unele țări, precum Brazilia, acest sector contribuie la distrugerea pădurilor, marile bariere naturale care combat încălzirea globale.

Zeci de start-up-uri lucrează în acest moment pentru a produce carne artificială înn întreaga lume, dar producția se află încă în stadiu experimental. Costul foarte ridicat al producției de carne artificială este văzut ca o piedică serioasă, dar, potrivit unui purtător de cuvânt al start-up-ului Eat Just,  se fac „progrese considerabile” în reducerea costurilor.

Profeția teribilă a unui geniu al fizicii. Catastrofa care va provoca Sfârșitul Lumii