După Marea Britanie, SUA pregătește vaccinarea în masă. Vaccinul Moderna, superior Pfizer?

După Marea Britanie, SUA pregătește vaccinarea în masă. Vaccinul Moderna, superior Pfizer?

După ce Marea Britanie a fost prima țară din lume care a dat startul campaniei de vaccinare, săptămâna trecută, SUA se pregătesc acum să înceapă o campanie istorică, odată cu autorizarea vaccinului companiei Moderna.

Consultanții pe problema vaccinurilor din cadrul FDA (Food and Drug Administration), autoritatea care reglementează statutul medicamentelor în Statele Unite, se vor întruni joi pentru a discuta al doilea vaccin destinat pieței americane, creat de compania Moderna.

Aceeași tehnologie inovatoare: mesagerul ARN

FDA a anunțat deja că o autorizație în regim de urgență poate fi preconizată și ea ar putea fi emisă chiar mai devreme decât cea similară pentru vaccinul Pfizer de săptămâna trecută, acordată într-un timp record.

Vaccinul Moderna este foarte asemănător celui dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech. Ambele folosesc o nouă abordare a materialului genetic cunoscută ca mesager ARN. Tehnologia nu utilizează virusul actual, ci codul genetic al acestuia, care forțează corpul uman să genereze mici părți din proteina spike a virusului, creând un răspuns imun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambele vaccinuri au dovedit o eficacitate de 95% în prevenirea bolii, ambele s-au dovedit sigure pentru sănătate și ambele au fost testate pe zeci de mii de voluntari în SUA și în lume.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli infecționoase, reputatul dr. Anthony Fauci, a declarat că spera ca FDA să elibereze joi autorizația în regim de urgență. Un vot al comisiei FDA ar urma să fie dat rapid dacă datele privind siguranța și eficiența vaccinului Moderna se dovedesc  certe.

Vaccinul Moderna previne infecțiile la asimptomatici

„Se pare că este eficient în proporție de 95% în prevenția bolii și 100% în prevenția formelor severe, în jur de 95% în prevenția bolii la persoanele de peste 65 de ani cu proveniențe entice și rasiale diferite”, a declarat dr. Paul Offit, unul dintre membrii comisiei și director al Vaccine Education Center din cadrul Spitalului pediatric din Philadelphia.

Compania Moderna a anunțat public că vaccinul său previne infecțiile asimptomaticilor, un plus al produsului său, întrucât oficialii din sănătate declaraseră anterior că nu sunt siguri că vaccinul Pfizer poate preveni infecțiile la nivel general sau infecțiile simptomaticilor. Un vaccin care stopează toate infecțiile va fi mai bun în controlul răspândirii virusului, relatează CNN.

În plus, nu mai există alte obstacole în calea autorizației de urgență. Vaccinul Pfizer a fost pus în circulație în Marea Britanie, săptămâna trecută, fiind raportate două cazuri de reacții alergice din numărul total al persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul. Până în prezent, vaccinul Moderna nu a fost utilizat în afara testelor clinice. Vaccinul Pfizer a fost testat pe grupe de persoane tinere, iar membrii comitetului FDA chestionează faptul dacă autorizația ar trebui să acopere și adolescenții cu vârste între 16 și 18 ani. În final au decis că da, vaccinul Moderna va include 30.000 de voluntari de 18 ani sau peste.