Revoltă stârnită în jurul iPhone-ul. Oamenii au făcut prăpăd din cauza unei mari nemulțumiri

Revoltă stârnită în jurul iPhone-ul. Oamenii au făcut prăpăd din cauza unei mari nemulțumiri

Angajații unei fabrici din India susțin că nu au mai fost plătiți de multe luni și au devastat fabrica unde lucrează.

Aproximativ 100 de persoane au fost arestate în India, după ce o fabrică de telefoane iPhone a fost distrusă de muncitorii care nu au mai fost plătiți de patru luni. Oamenii s-au plâns pentru că sunt exploatați și nu au mai au ce pune pe masă pentru că nu au mai văzut salariile de mult timp.

Revolta a izbucnit sâmbătă, într-o fabrică ce aparține grupului taiwanez Wistron Infocomm Manufacturing, de la periferia metropolei Bangalore.

S-au plâns că nu au mai fost plătiți

Imagini difuzate de la faţa locului au surprins geamuri sparte, maşini răsturnate, lămpi şi ventilatoare distruse. Un autoturism a fost incendiat, iar camerele de supraveghere au fost de asemenea distruse. Potrivit media locale, angajaţii s-au plâns că nu au mai fost plătiţi de patru luni şi că au fost constrânşi să presteze ore suplimentare.

Un responsabil din poliţia locală a anunțat că situaţia este sub control şi că a fost lansată o anchetă, menţionând că nu s-au înregistrat răniţi. Vicepremierul statului Karnataka, acolo unde unde se află Bangalore, C.N. Ashwathnarayan, a denunţat violenţe şi a dat asigurat că guvernul local va avea grijă să se facă lumină „fără întârziere” în acest caz, conform Agerpres.

Oficialii grupului Wistron nu cred că muncitorii au devastat fabrica

„Ne vom asigura că drepturile muncitorilor sunt protejate şi că aceştia primesc sumele care li se cuvin”, a adăugat a spus oficialul. Pe de altă parte, cei de la grupul Wistron au declarat că incidentul fost provocat de necunoscuţi din afara fabricii, care aveau intenții necunoscute. Oficialii au mai afirmat că sunt dispuși să dea curs legislaţiei locale privind munca şi tuturor reglementărilor în domeniu.

Însă, un responsabil sindical local a denunţat „exploatarea brutală” a muncitorilor din fabrică, afirmând că „guvernul statului a permis companiei să eludeze respectarea drepturilor fundamentale” ale angajaţilor.

În fabrica afectată își desfășoară activitatea circa 15.000 de oameni, majoritatea angajaţi prin agenţii de intermediere. Manifestaţiile muncitoreşti nu sunt un lucru rar în India, unde angajaţii au salarii mici şi drepturi sociale limitate.

Ne puteți urmări și pe Google News