Prospectul vaccinului anti COVID-19 al BioNTech, dat publicității! Ce efecte adverse are

Prospectul vaccinului anti COVID-19 al BioNTech, dat publicității! Ce efecte adverse are

Guvernul Marii Britanii a publicat prospectul noului vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de compania germană BioNTech. Bazat pe tehnologia ARN mesager, prospectul stipulează câteva precauții importante.

Potrivit prospectului, vaccinul produs de Germania poate fi distribuit exclusiv persoanelor cu vârste peste 16 ani, declanşează producţia naturală de anticorpi şi stimulează imunizarea împotriva coronavirusului. Acest vaccin devine eficient abia la o lună de la prima injectare, respectiv 7 zile de la a doua. De asemenea, ca măsură de precauție, femeile sunt avertizate că trebuie să evite să rămână gravide până la cel puțin 2 luni după administrarea vaccinului.

Prospectul menționează efectele secundare ale noului vaccin, împărţite pe 3 categorii:

Foarte comune (pot afecta peste 1 din 10 persoane) – durere la locul injecţiei, oboseală, durere de cap, durere musculară, frisoane, durere a articulaţiilor, febră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comune (pot afecta până la 1 din 10 persoane) – inflamaţii la nivelul înţepăturii, roşeaţă la locul înţepăturii, greaţă.

Rare (pot afecta până la 1 din 100 de oameni) – creşterea ganglionilor limfatici,stare generală de rău.

Prospectul vaccinului anti-COVID BioNTech a fost publicat pe site-ul guvernului britanic. În prospect se regăsesc informații privind modul de administrare, compoziția vaccinului, contraindicațiile și posibilele reacții adverse.

Redăm parțial, mai jos, prospectul vaccinului, care a fost deja autorizat în regim de urgență în Marea Britanie, care va începe imunizarea categoriilor de risc chiar din 7 decembrie.

Prospectul vaccinului anti-COVID BioNTech bazat pe tehnologia ARN mesager

Acest vaccin nu are autorizație de punere pe piața din Marea Britanie, dar este autorizat temporar pentru folosirea de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, în scopul prevenirii COVID-19, boala cauzată de infecția cu virusul SARS-CoV-2, la persoanele cu vârsta peste 16 ani.

La fel ca oricare alt medicament nou din Marea Britanie, acest produs va fi atent monitorizat pentru a permite identificarea rapidă a noilor informații de siguranță. Puteți ajuta raportând orice reacție adversă pe care o aveți. Consultați sfârșitul secțiunii 4 pentru a raporta reacțiile adverse.