Liderul de sindicat care încalcă statutul și se apropie de zona politică. Jocuri la nivel înalt

Liderul de sindicat care încalcă statutul și se apropie de zona politică. Jocuri la nivel înalt

Florin Bercea rămâne apropiat de PSD, deși conduce un sindicat ce ar trebui să fie apolitic și independent de această zonă.

Florin Bercea este un apropiat al Partidului Social Democrat (PSD), deși conduce sindicatul FSLI, în al cărui statut se precizează că nu este apolitic, deci neimplicat în această zonă a jocurilor de putere. „F.S.L.I. PETROL-ENERGIE este independentă față de partidele și organizațiile politice. F.S.L.I. PETROL-ENERGIE este independentă și autonomă în raport cu Organele Administrației și ale Puterii de Stat”, se precizează în statut.

„Avem un protocol care trebuie revăzut”

Însă, Bercea, apropiat al lui Liviu Luca, fost lider de sindicat FSLI, spunea în anul 2017 că, prin prisma activității de lider de sindicat, se află într-o zonă a doctrinelor de stânga, socialiste. Asta implică și a apropiere de PSD, partid aflat în această zonă.

„Fiind sindicate, doctrinar suntem undeva de stânga, deci trebuie să găsim un partid — și se pare că partidul de guvernământ are această orientare. Avem un protocol care trebuie revăzut, negociat, discutat și parafat cu PSD. Deocamdată ei au fost singurii care au dorit acest lucru din eșicherul (sic!) politic din țară. Este normal ca partenerul tradițional (n.r. PSD), al cărui statut prevede că un loc în Biroul Politic Național este al sindicatelor, e foarte normal ca acest partener să se simtă trădat în momentul în care noi am cotit-o în altă parte”, spunea Bercea, conform stireazilei.com.

Sursa citată spune că Bercea are vechi legături cu PSD.

„Petrom Service este o companie care s-a înființat din banii muncitorilor la Petrom”

„Petromservice, ulterior rebotezată PSV Company este cheia de boltă care aduce laolaltă interesele ascunse alte lui Florin Bercea, Cozmin Gușă, Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca. Să explicăm.

Petrom Service este o companie care s-a înființat din banii muncitorilor la Petrom. Mulți dintre aceștia membri în FSLI, sindicat condus pe vremuri de Liviu Luca și moștenit la cheie de Florin Bercea. Ce au în comun Bercea cu Cozmin Gușă veți întreba? Simplu. Același acționar. Petromservice, ulterior PSV Company este acționar principal și motiv al insolvenței și falimentului atât pentru Realitatea Media, cât și pentru X-Oil Grup SRL. Gușă preia Realitatea și o aduce definitiv și irevocabil la faliment și la pierderea licenței CNA, nu înainte să mute activitatea media pe un post de rezervă, Realitatea Plus”, precizează sursa citată, care anunță dezvăluiri legate de delapidarea Petrom Service, ulterioară PSV Company.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News