Atenție, șoferi! Trafic îngreunat de ceață în mai multe județe. Codul galben a fost prelungit

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat de ceață în mai multe județe. Codul galben a fost prelungit Avertizare Cod galben ceață. Sursa foto: Arhiva EvZ

Centrul Infotrafic a anunțat că, pe mai multe drumuri din românia se circulă cu dificultate. Mai mult, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit Codul galben de ceață în mai multe județe.

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri şi, izolat, sub 50 metri pe mai multe artere rutiere din judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Călăraşi (DN4 - tronsonul kilometric 22-32), Constanţa şi Tulcea.

Conform comunicatului, ceaţa îngreunează traficul rutier şi pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe tronsonul kilometric 22 (Brăneşti, Ilfov) - 32 (Fundulea, Călăraşi), vizibilitatea scăzând sub 100 de metri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să reducă viteza, să folosească luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Evitaţi manevrele riscante în condiţii de vizibilitate scăzută!", transmite Infotrafic.

Trafic aglomerat pe DN1 Braşov-Bucureşti. Poliţiştii rutieri recomandă rute alternative

Centrul Infotrafic  a mai informat că valorile de trafic sunt în creştere pe sensul către Bucureşti al DN1 Braşov-Bucureşti, formându-se coloană în mişcare de la limita cu judeţul Braşov până la ieşirea din staţiunea Buşteni.

De asemenea, trafic intens este şi la intrare în localitatea Comarnic, tot pe sensul de coborâre.

Întrucât sunt aşteptate valori ridicate de trafic,  pe sensul către Capitală al DN 1 Braşov - Ploieşti - Bucureşti, poliţiştii rutieri recomandă rute alternative:

- DN 1A Braşov - Cheia - Ploieşti - Bucureşti;

- DN 73 Râşnov - Câmpulung - Piteşti - Bucureşti;

- DN 73 Râşnov - Câmpulung - DN 72A - Târgovişte - Bucureşti;

- DN 71 Sinaia - Târgovişte - Bucureşti.

Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, îi sfătuim pe şoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp", se precizează într-un comunicat de presă al Infotrafic.

Codul galben de ceață a fost prelungit

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, valabile în 11 de judeţe.

Astfel, până la ora 23:00, în judeţele Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi se va semnala ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.