Măsura așteptată de toți românii a fost pusă în aplicare. Orașul care scapă de restricții

Măsura așteptată de toți românii a fost pusă în aplicare. Orașul care scapă de restricții

Decizia se referă la deschiderea cafenelelor, restaurantelor și cinematografelor, ca urmare a scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus.

Decizia mult așteptată de toți locuitorii din Foșcani a fost anunțată de primarul municipiului, Cristin Misăilă. Măsurile adoptate de autoritățile locale în ceea ce privește răspândirea epidemiei de coronavirus, au dat roade, așa că acum restaurantele și cafenelele au fost deschise.

„Măsurile adoptate pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19 şi promovate intens în ultima vreme de către Primăria Municipiului şi-au făcut efectul, Focşaniul înregistrând în ultimele 2 săptămâni un număr de 2,34 cazuri confirmate la mia de locuitori.

În aceste condiţii, pentru următoarele 14 zile, sunt deschise publicului activităţile din interiorul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, restaurantelor şi cafenelelor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Aceleaşi măsuri sunt prevăzute şi pentru restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, precum şi pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc", a transmis, marţi, primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primarul le mulțumește oamenilor și medicilor

Edilul din Focșani spune că situația existentă nu ar fi fost posibilă fără o implicare serioasă a tuturor locuitorilor orașului, care au înțeles că trebuie să respecte măsurile anti Covid 19, ceea ce a dus la rezultatul de fața. Nici medicii aflați în prima linie a luptei împotriva temutului virus nu au fost uitați de primarul Misăilă.

La data de 1 decembrie a.c., Vrancea înregistrează 52 noi cazuri de coronavirus, din 137 de teste efectuate de DSP Vrancea în ultimele 24 de ore. Rata de infectare în județ este de 1,66 la mia de locuitori, cu trend descendent.

La nivel județean, cele mai mari valori ale ratei de incidență sunt înregistrate în comuna Vînători (5,58 în creștere), urmată de Mărășești (4,02 în stagnare) și Panciu (4,02 în scădere).

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ, valabile pentru ziua de 1 decembrie 2020. Rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 1,66%00, cu trend descendent.

Comuna Vînători se menține cu o rată de infectare peste 5 la mia de locuitori, respectiv 5,58 în creștere.

Localități cu rată de infectare peste 4: Mărășești – 4,02 în stagnare, Panciu – 4,02 în scădere.

Localități cu rata de infectare peste 3: Cîmpineanca – 3,65 în creștere, Jariștea – 3,04 în creștere, Străoane – 3,11 în creștere, Vintileasca – 3,68 în stagnare.