Prințul Charles, cu gândul la România! Mesaj impresionant pentru voluntarii care salvează Mocăniţa

Prințul Charles, cu gândul la România! Mesaj impresionant pentru voluntarii care salvează Mocăniţa

Prințul Charles, un înfocat susținător al conservării patrimoniului și al dezvoltării sustenabile prin turism a Transilvaniei, a trimis o scrisoare către Asociaţia Prietenii Mocăniței.

După ani de eforturi și piedici din partea autorităților, o mică asociație care se luptă pentru salvarea căii ferate istorice dintre Sibiu și Agnita a primit un mesaj impresionant de la Prințul Charles.

Asociaţia Prietenii Mocaniţei: Început cu 13 ani în urmă din ideea unui primar cu suflet, suportul unui englez excentric și perseverența unui student visător, proiectul Mocăniţa dintre Sibiu și Agnita s-a dezvoltat constant an de an, mii de voluntari, susținători și suporteri punând cărămizile unei fundații pe care Mocănița să poată crește armonios și sustenabil, și, odată cu ea, la fel și Valea Hârtibaciului.

Dedicarea, devotamentul și entuziasmul neîncetat al voluntarilor Mocăniței au ajuns până la urechile Alteței Sale Regale Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, înfocat susținător al conservării patrimoniului și al dezvoltării sustenabile prin turism a Transilvaniei. Într-o scrisoare recentă adresată voluntarilor asociației Prietenii Mocăniței, Alteța Sa își exprimă admirația pentru munca depusă și ne felicită pentru eforturile eroice, punctând totodată imensa șansă de a avea încă mare parte din clădirile și locomotivele originale ale liniei și exprimându-și dorința de a călători cu Mocănița în timpul următoarei sale vizite în România. Susținerea Alteței Sale ne onorează, ne încurajează, dar ne și responsabilizează în demersurile noastre de salvare și restaurare a patrimoniului Mocăniței sibiene, atât a liniei și a clădirilor, cât și a locomotivelor și vagoanelor care au circulat pe Valea Hârtibaciului, se arată în mesajul de pe social media.

Alteța Sa Regală îi felicită pe voluntari pentru munca depusă și speră ca la următoarea vizită în Transilvania să facă și o plimbare cu mocănița

Ne puteți urmări și pe Google News