Totodată, acesta a vorbit şi despre importanţa uriaşă pe care o are agricultura în aceste vremuri în care oamenirea este grav afectată de pandemia de coronavirus.

Prințul de Wales a dezvăluit că se menține vesel pe durata restricțiilor cu ajutorul videoclipurilor virale, situație despre care consideră că a dus la „cea mai bună folosință a tehnologiei”.

„Tehnologia permite oamenilor să poată munci în continuare, dar și să țină legătura prin petreceri virtuale, jocuri, cântat. Printre acestea, sunt și unele dintre cele mai amuzante videoclipuri pe care le-am văzut de mult timp”, a scris Charles într-un mesaj preluat de countrylife.co.uk.

Moştenitorul tronului Marii Britanii şi-ar dori ca britanicii să se mobilizeze exact cum s-a întâmplat în cel de-Al Doilea Război Mondial, când femeile au preluat munci grele precum cele în domeniul forestier sau agricol, pentru a compensa absenţa bărbaţilor chemaţi sub arme.

Prinţul Charles susţine că este nevoie de mână de lucru în Agricultură, domeniu în care lipsa lucrătorilor se simte mai acut ca niciodată în aceste vremuri în care Regatul Unit este atins din plin de temutul virus apărut în China.

„Acum trebuie să redescoperim acea mare mișcare a celui de-Al Doilea Război Mondial – Land Army (de data aceasta cu bărbați, dar și cu femei!) – și să susținem campania guvernamentală „Pick for Britain” (Culege pentru Marea Britanie), cu cât mai mulți oameni care să meargă pe câmpuri pentru a strânge în siguranţă recolta noastră de legume și fructe.

Nevoia este uriașă și, în unele cazuri, urgentă, deoarece legumele de primăvară sunt gata pentru cules. (…) Cu multe examene universitare în mod necesar, dar frustrant abandonate, structura vieții s-a schimbat semnificativ pentru atât de mulți dintre noi. Ar putea fi folosit timpul liber și capacitatea astfel eliberată, pentru a ajuta alimentarea națiunii în schimb?”, a transmis Prinţul Charles conform sursei citate.