Un consilier PSD consideră că iluminatul festiv ar fi trebuit extins şi în cartiere pentru că ajută psihologic oamenii

Un consilier PSD consideră că iluminatul festiv ar fi trebuit extins şi în cartiere pentru că ajută psihologic oamenii

Municipiul Braşov va fi iluminat festiv doar în zona centrală, ca şi în anii anteriori, în pofida demersurilor unui consilier PSD, Alexandra Crivineanu, care a atras atenţia că, mai ales în acest context al pandemiei, ar fi fost bine ca decorarea oraşului să fie extinsă şi în cartiere, pentru că ajută din punct de vedere psihologic.

„Toate cartierele ar trebui să îmbrace haine de sărbătoare, fiecare braşovean merită să se bucure de decoraţiunile de Crăciun, chiar aproape de casă. L-am întrebat, în plenul şedinţei de Consiliu Local (vineri-n.r.), pe primarul Braşovului, dacă braşovenii din celelalte cartiere ale oraşului vor beneficia de iluminat festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În contextul în care conceptul de anul acesta este 'Iarna în culori' şi având în vedere declaraţiile domnului Allen Coliban cum că decorarea oraşului 'ne ajută pe toţi şi din punct de vedere psihologic, prin faptul că avem măcar reprezentarea vizuală a acestei sărbători', am considerat oportun să întreb cum vor simţi spiritul sărbătorilor de iarnă braşovenii care nu locuiesc în centru", a declarat Crivineanu.

Consilierul PSD, care a făcut şi în anii trecuţi solicitări privind extinderea iluminatului festiv în cartiere, a subliniat că este responsabilitatea aleşilor locali să ţină cont de necesităţile tuturor locuitorilor oraşului, indiferent în ce cartier ar locui.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Consider că, în acest an greu pe care îl traversăm, luminile de Crăciun ar fi adus bucurie pe faţa fiecărui braşovean", a adăugat consilierul PSD.

În cursul acestei săptămâni, la Braşov au fost pornite, pentru scurt timp, ornamentele luminoase pentru Sărbătorile de Iarnă, pe câteva străzi din zona centrală.

În urmă cu o lună, primarul Allen Coliban (USR PLUS) anunţa că anul acesta s-a reuşit, în urma negocierilor cu firma de iluminat public care asigură şi decoraţiunile luminoase de sărbători, o reducere a costurilor pentru iluminatul festiv cu 500.000 de lei.

Conceptul de anul acesta al iluminatului festiv este "Iarna în culori". Conform anunţului Primăriei Braşov, Bradul va fi aprins fără anunţ în prealabil, pentru a se evita aglomeraţia, şi vor lipsi concertele şi tradiţionalul târg de Crăciun din Piaţa Sfatului. (Agerpres)